Ford Puma vs Volkswagen Taigo: Δείτε τι ψηφίσατε

Στον… πόλεμο των B-SUV, τα Ford Puma και Volkswagen Taigo συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ποιο κατάφερε να κερδίσει στην μεταξύ τους αναμέτρηση;

  • -
  • -

Αυτή τη στιγμή, δεν γίνεται κάποιος να ψάχνει για νέο B-SUV και να μην ενδιαφερθεί για το Ford Puma και το Volkswagen Taigo. Πρόκειται για δύο εξαιρετικές προτάσεις με νεανικά στοιχεία, πλούσιο εξοπλισμό από τις βασικές εκδόσεις και αποδοτικούς κινητήρες. Μάλιστα, καταφέρνουν να βρίσκονται σε ένα πολύ καλό επίπεδο πωλήσεων, γεγονός που αποδεικνύει τα προτερήματά τους στην πράξη. Ποιο από τα δύο όμως αποδεικνύεται πιο ενδιαφέρον; Προκύπτει ξεκάθαρος νικητής ή η διαφορά κρίθηκε στον… πόντο;

SUV με 25.000 €!

Με δεδομένο ότι οι τιμές των νέων αυτοκινήτων έχουν… ξεφύγει, ορίσαμε σαν ανώτατο πεδίο τιμής τις 25.000 €. Σε αυτό το φάσμα μπορεί κανείς να αγοράσει τη νέα βασική έκδοση του Ford Puma με το όνομα Titanium, από την οποία δεν υπάρχει καμία ουσιαστική έλλειψη εξοπλισμού. Στο ύψος των περιστάσεων στέκεται ο κινητήρας, ο οποίος είναι ένας τρικύλινδρος turbo βενζίνης 1.0 EcoBoost που αποδίδει 125 ίππους. Η ισχύς μεταδίδεται στον εμπρός άξονα, από ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Στον αντίποδα, έχουμε το Volkswagen Taigo! Με ελάχιστα περισσότερα χρήματα (25.100 €) εμφανίζεται η γερμανική πρόταση με τον επίσης τρικύλινδρο turbo 1.0 TSI, ο οποίος αποδίδει ελαφρώς λιγότερο (110 ίπποι) όμως στο συγκεκριμένο επίπεδο χρημάτων, προσφέρεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG των 7 σχέσεων. Αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα για κάποιους που κοιτάζουν αυτοκίνητο αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο! Στη μεταξύ τους σύγκριση ωστόσο, προκύπτει ξεκάθαρος νικητής.

Πιο συγκεκριμένα, το Ford Puma συγκέντρωσε το 66 % και το Volkswagen Taigo, το 34 %. To SUV της μπλε οβάλ εταιρείας ξεχωρίζει για την οδική συμπεριφορά του και την «χαρούμενη» εμφάνιση, χωρίς να εμφανίζει ουσιαστικά μειονεκτήματα. Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμη, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ.

*Τα ποσοστά ισχύουν τη στιγμή συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή το αφιέρωμα είναι live, τα νούμερα ενδέχεται να αλλάξουν.   

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...