Επιτέλους: Ένα SUV που μπορεί να σε συγκινήσει!

Ο σπορ χαρακτήρας που πολλοί θεωρούσαν ότι χάθηκε από την αυτοκινητοβιομηχανία, ξαναβρέθηκε στο CUV της CUPRA.

  • -
  • -

Εάν η απογαλάκτιση της CUPRA ήρθε με την ανεξαρτητοποίηση από τη μητρική ισπανική εταιρεία, τότε η κατοχύρωση της θέσης της στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ως ξεχωριστό brand έγινε με την αδιαμφισβήτητη επιτυχία που σημειώνει το πρώτο της in-house μοντέλο. Το Formentor αποτελεί το ξεχωριστό, αποκλειστικά δικό της μοντέλο, το οποίο έχει καταφέρει να ενσωματώσει όλο το DNA της ισπανικής εταιρείας με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Οδηγοκεντρικό από κάθε γωνία

Το crossover της CUPRA χαράσσει έναν εντελώς δικό του δρόμο σε ο,τι έχει να κάνει με τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την εμφάνιση. Κοιτώντας το για πρώτη φορά σε εντυπωσιάζει η κεκλιμένη γραμμή της οροφής που τονίζει επιμελώς τους ώμους, φτιάχνοντας μια σπορ γραμμή που δεν περνά απαρατήρητη.

cupra_formentor_adv-2

Δίνοντας έμφαση σε περισσότερες λεπτομέρειες, το μάτι σου θα πέσει στις έντονες ακμές, τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα εμπρός που προσδίδουν μια… αγριεμένη ματιά, και τις εισαγωγές αέρα με τα προστατευτικά πλαστικά με κυψελοειδές μοτίβο. Σε όλο αυτό το επιβλητικό πακέτο προστίθενται οι μεγάλοι τροχοί, με την ευρεία ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, για να προκύψει τελικά ένα από τα πιο ξεχωριστά CUV της αγοράς.

Περνώντας στο εσωτερικό του Formentor, η ίδια οδηγοκεντρική φιλοσοφία συνεχίζεται, με πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό την σπορ θέση οδήγησης που ξεφεύγει από τα στερεότυπα των SUV και crossover μοντέλων. Όλοι οι λάτρεις του αυτοκινήτου και της οδήγησης θέλουν να επικοινωνούν σωστά με το όχημα και να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον που δίνει την αίσθηση ότι όλα χτίστηκαν γύρω από τον οδηγό. Αυτό ακριβώς βιώνεις μόλις μπεις στο Formentor και φτιάξεις την ιδανική θέση για εσένα, στο κάθισμα που παρέχει ρύθμιση προς κάθε πιθανή κατεύθυνση αλλά και πολύ καλή πλευρική στήριξη. Κάθεσαι χαμηλά, όπως ακριβώς γίνεται και σε μία σπορ κατασκευή, κι έχεις όλα τα εφόδια για να γίνεις «ένα» με το αυτοκίνητο.

cupra_formentor_adv-4

Επαναφέροντας τη χαρά της οδήγησης στο προσκήνιο

Η CUPRA πέτυχε να εναρμονιστεί με όλα τα «πρέπει» της εποχής που δίνουν στα crossover και τα SUV τον πρώτο λόγο στις πωλήσεις, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργήσει ένα μοντέλο που ενσωματώνει το πραγματικό της DNA. Φυσικά, αυτό δεν είναι άλλο από την μεγιστοποίηση της οδηγικής απόλαυσης, και όποιος έχει την τύχη να βρεθεί πίσω από το τιμόνι του Formentor θα το καταλάβει από τα πρώτα κιόλας μέτρα.

Ανεξαρτήτως έκδοσης, το Formentor έχει τον χαρακτήρα που απαιτείται για να υποστηρίξει το επιβλητικό του αμάξωμα, αφού όλες προσφέρουν κορυφαία οδική συμπεριφορά και δυναμικά χαρακτηριστικά που αντιστοιχούν σε σπορ μοντέλα. Από την έκδοση 1.5 TSI των 150 ίππων μέχρι την κορυφαία 5κύλινδρη VZ5, και σε οποιαδήποτε άλλη βενζινοκίνητη, υβριδική ή diesel εκδοχή, έχει τα εφόδια να εντυπωσιάσει με τον τρόπο που κινείται στον δρόμο. Το Formentor VZ με τον 2.0 TSI των 310 ίππων και την τετρακίνηση αποτελεί για πολλούς την πιο ταιριαστή έκδοση για το σπορ προφίλ του ισπανικού crossover, ενώ το Formentor e-Hybrid, με ισχύ έως 245 PS, παντρεύει το δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου με τις «πράσινες» καθημερινές μετακινήσεις, και απολαμβάνει μοναδικά φορολογικά οφέλη για χρήση ως εταιρικό αυτοκίνητο.

Τα 8 διαφορετικά κινητήρια σύνολα με τα οποία διατίθεται το Formentor έχουν ως κοινό παρονομαστή τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα του πρώτου in-house μοντέλου της CUPRA, και είναι ικανά να καλύψουν κάθε απαίτηση, αναδεικνύοντας το ξεχωριστό του DNA.

cupra_formentor_adv-3

Γκάμα που περιέχει την ιδανική έκδοση για τον καθένα

Ποτέ ξανά δεν έχουμε δει ένα τόσο ολοκληρωμένο σύνολο να μπορεί να ταιριάξει ακριβώς στα «θέλω» μίας τόσο μεγάλης γκάμας αγοραστών. Κι αυτό γιατί εκτός από την εντυπωσιακή εμφάνιση και τον πλούσιο εξοπλισμό, το CUPRA Formentor έρχεται σε πληθώρα εκδόσεων που ξεκινούν από τις 32.490 €. Διαθέσιμο με μοτέρ βενζίνης, diesel αλλά και plug-in hybrid, με απόδοση που ξεκινά από τους 150 ίππους και φτάνει τους 390 στο καταιγιστικό VZ5, το Formentor επαναφέρει τις οδηγικές συγκινήσεις σε πρώτο πλάνο για μία μεγάλη μερίδα οδηγών.

Μάθετε περισσότερα για το Formentor και διαμορφώστε το δικό σας

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...