Premium οικογενειακό με 110 PS, κατανάλωση 5,6 lt/100 km και τιμή 23.900 € - Ποιο είναι;

Με το βαρύ όνομα ενός Γερμανού κατασκευαστή, χώρους για την οικογένεια και χαμηλή τιμή απόκτησης γίνεται η ιδανική επιλογή.

  • -
  • -

Μεγάλο μέρος των κατασκευαστών έχει κάνει άλματα προς την premium πλευρά της αγοράς τα τελευταία χρόνια, αυξάνοντας έτσι το μέσο κόστος απόκτησης σε όλες τις κατηγορίες. Θέλοντας να βρεθούν αντιμέτωπες με μία σειρά από εταιρείες που αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις τα ιδρυτικά μέλη του premium segment, πολλές value for money μάρκες έχασαν το πλεονέκτημα της τιμής, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα μοντέλα όπως αυτό που ακολουθεί, να είναι από τις πιο οικονομικές λύσεις της κατηγορίας τους.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο του οποίου ο κατασκευαστής κατέχει τα premium δικαιώματα του χώρου εδώ και δεκαετίες. Αυτό όμως δεν συνδυάζεται απαραίτητα και με απαγορευτική τιμή απόκτησης, με το μικρομεσαίο της γερμανικής μάρκας να ξεκινά από μόλις 23.900 €. Συγκριτικά με τα δεδομένα της κατηγορίας η συγκεκριμένη τιμή αποτελεί μία από τις πιο δελεαστικές του segment, κάνοντας το κοινό να δει το συγκεκριμένο μοντέλο με άλλο μάτι.

Δείτε ακόμη: Οικογενειακό, υβριδικό crossover με 5 lt/100 km και τιμή 27.000 € - Ποιο είναι;

Τι παίρνεις όμως με αυτά τα λεφτά;

Κάτω από το καπό κρύβεται ένας κινητήρας βενζίνης 1.000 κυβικών και 110 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Αυτά τα στοιχεία μεταφράζονται σε επιδόσεις της τάξης των 10,6 sec για τα πρώτα 100 km/h από στάση και 204 km/h τελική. Ικανοποιητικά νούμερα, ειδικά αν σκεφτούμε πως η μέση κατανάλωση βρίσκεται στα μόλις 5,5 lt/100km. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 380 lt, ενώ στον εξοπλισμό βρίσκουμε στοιχεία όπως ζάντες αλουμινίου, προβολείς τεχνολογίας LED και ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Τόση ώρα αναφερόμαστε στην βασική έκδοση του Audi A3 Sportback. Το γερμανικό μοντέλο στην έκδοση 30 TFSI έρχεται με όλα τα παραπάνω και τιμή 23.900 ευρώ. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων, ενώ κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις αντίστοιχες πληροφορίες και για την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου.

a3

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...