Volkswagen ID.2: Όσα γνωρίζουμε για το πιο προσιτό ηλεκτρικό crossover

Ένα νέο ηλεκτρικό B-SUV ετοιμάζει η Volkswagen, το οποίο θα κάνει την ηλεκτροκίνηση πιο προσιτή. Και ήδη έχουμε πληροφορίες για την αυτονομία, την μπαταρία και την τιμή του!

  • -
  • -

Η γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της Volkswagen που ανήκουν στην οικογένεια ID ξεκίνησε με το ID.3 το 2019 κι από τότε επεκτείνεται μόνο προς τα πάνω, με την παρουσίαση των ID.4, ID.5, ID.Buzz και ID.7. Τώρα έφτασε η στιγμή να επεκταθεί και προς τα κάτω, καθώς η γερμανική μάρκα αναπτύσσει το ID.2.

Έχουν υπάρξει φήμες που συνδέουν το ID.2 με την επόμενη γενιά του Golf, δηλαδή ότι μέχρι να βγει στην παραγωγή θα μετονομαστεί σε ID.Golf, ενώ άλλες αναφέρουν ότι θα μετεξελιχθεί στο ηλεκτρικό Polo. Ό,τι κι αν συμβεί τελικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή το μοντέλο βρίσκεται υπό εξέλιξη, όμως είναι άγνωστο με ποια ονομασία θα το δούμε να κυκλοφορεί στον δρόμο.

Το φτηνότερο ηλεκτρικό της Volkswagen

Το Volkswagen ID.2 αναμένεται να είναι ένα συμπαγές και προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, κατασκευασμένο στην ίδια πλατφόρμα MEB με τα μεγαλύτερα αδέρφια του. Η πλατφόρμα MEB είναι γνωστή για την αποδοτικότητά της, με την ικανότητα να παρέχει αυτονομία έως και 550 km με μία μόνο φόρτιση. Το ID.2 αναμένεται επίσης να είναι σημαντικά φθηνότερο από το ID.3, η τιμή του οποίου στην ελληνική αγορά ξεκινά σήμερα από τις 38.000 ευρώ (30.000 μετά την κρατική επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2).

Μοντέρνο αστικό crossover με χώρους μεγαλύτερης κατηγορίας το ID.2

Ενώ ο σχεδιασμός του Volkswagen ID.2 είναι ακόμη σε μεγάλο βαθμό άγνωστος, με βάση όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής είναι ένα όχημα τύπου crossover με σπορ και μοντέρνα αισθητική, με εξωτερικές διαστάσεις αντίστοιχες του T-Cross αλλά χώρους αντίστοιχους του T-Roc. Αναμένεται επίσης να είναι εξοπλισμένο με πλήθος προηγμένων χαρακτηριστικών, όπως σύστημα infotainment με οθόνη αφής, προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και μια σειρά από χαρακτηριστικά ασφαλείας.

VW ID Life

Δείτε ακόμα: Τα Top 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αγοράζουμε στην Ελλάδα

Το Volkswagen ID.2 πρόκειται να αποτελέσει μια προσθήκη στην γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen η οποία θα ενδιαφέρει μεγάλη μερίδα του κοινού. Από τη μία τα crossover μοντέλα είναι δημοφιλή κι από την άλλη ακόμα δεν υπάρχουν αρκετά οικονομικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για εκείνους που ενδιαφέρονται αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε μία από τις πιο ακριβές επιλογές που συναντώνται σήμερα στην αγορά. Οπότε, ένα μοντέλο που θα συνδυάζει crossover χαρακτηριστικά και πιο προσιτή τιμή σε σχέση με σήμερα, θα τραβήξει την προσοχή. Ο στόχος της εταιρείας είναι η τιμή να ξεκινά από τις 20.000 ευρώ στην Ευρώπη.

Για να καταφέρει να ρίξει το κόστος η Volkswagen θα το διαθέτει με πολλές διαφορετικές επιλογές όσον αφορά το μέγεθος της μπαταρίας, με τη μικρότερη εκδοχή να περιορίζεται ακόμα και στις 30 KWh, μέγεθος το οποίο είναι αρκετό για 200 km αυτονομία, περίπου, ενώ στις πιο μεγάλες εκδόσεις θα φτάνει μέχρι και τις 45 KWh.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...