Audi: Φτιάχνει φορτιστές 300 kW, από μπαταρίες ηλεκτρικών για πέταμα!

Με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα η Audi χρησιμοποιεί παλιές μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να φτιάξει σταθμούς φόρτισης με τεράστια ισχύ!

  • -
  • -

Η Audi έχει δημιουργήσει μία υποδομή φόρτισης στο εργοστάσιό της στο Neckarsulm, χρησιμοποιώντας μπαταρίες ιόντων λιθίου «δεύτερης ζωής» για την τροφοδοσία σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Οι μπαταρίες προέρχονται από αυτοκίνητα δοκιμών της Audi, τα οποία μετά την ολοκλήρωση του ρόλου τους αποσυναρμολογήθηκαν. Οι μπαταρίες που βρίσκονταν σε αυτά τοποθετούνται σε κύβους, με το σύνολο που προκύπτει να λειτουργεί ως σύστημα αποθήκευσης ενέργειας.

Ο κομβικός ρόλος των «κύβων» της Audi

Οι κύβοι της Audi εξαλείφουν την ανάγκη για μια μεγάλη και δαπανηρή υποδομή φόρτισης, καθώς έχουν σχεδιαστεί για να είναι αυτάρκεις. Κάθε ένας από τους τρεις κύβους περιέχει 198 χρησιμοποιημένες μονάδες μπαταρίας (modules) και το κάθε module έχει 12 κελιά. Συνολικά, οι τρεις κύβοι μπορούν να αποθηκεύσουν 1,58 MWh ενέργειας.

1-audi-kivos-kyvos-fortistis-mpataries

Η σύνδεση της υποδομής φόρτισης με το δίκτυο γίνεται από μία γραμμή ισχύος 70 KW ανά κύβο, η οποία μπορεί να κάνει την απαραίτητη φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό παρέχει στους υπαλλήλους και τους επισκέπτες του εργοστασίου συνολική ισχύ φόρτισης 300 KW, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω συσκευών Wallbox με ισχύ φόρτισης 11 KW για κάθε ένα από αυτά.

Δείτε ακόμαAudi Q8 e-tron: Νέο ηλεκτρικό SUV με 3 μοτέρ και αυτονομία 600 km [video]

Πράσινη ενέργεια για τη φόρτιση των αυτοκινήτων

Εκτός από τα παραπάνω, η Audi έχει επίσης εγκαταστήσει 150 σημεία φόρτισης στον δεύτερο πολυώροφο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, ο οποίος βρίσκεται στην ανατολική μεριά του εργοστασίου. Τα συγκεκριμένα σημεία φόρτισης τροφοδοτούνται από «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια, κάνοντας τη συγκεκριμένη διαδικασία πλήρως βιώσιμη. Αυτή η πρωτοβουλία καταδεικνύει τη δέσμευση της Audi σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση, καθώς η εταιρεία εργάζεται για ένα πιο πράσινο μέλλον για την αυτοκινητοβιομηχανία.

2-audi-kivos-kyvos-fortistis-mpataries

Ο Alexander Jakob, Επικεφαλής Σχεδιασμού Δομής Εργοστασίων Neckarsulm, δήλωσε: «Με τα σημεία φόρτισής μας, κάνουμε το εργοστάσιό μας ιδανικό για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα μας και επίσης δίνουμε στους εργαζόμενους την ευκαιρία να φορτίζουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα κατά τις ώρες εργασίας». Αυτή η κίνηση δεν θα ωφελήσει μόνο τους υπαλλήλους της Audi, αλλά και την ευρύτερη κοινότητα, καθώς ορισμένα από τα σημεία φόρτισης είναι δημόσια προσβάσιμα. Αυτή η νέα υποδομή φόρτισης παρέχει μια βολική και φιλική προς το περιβάλλον λύση για τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ υποστηρίζει επίσης την ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...