Νέα φωτιά σε πλοίο με αυτοκίνητα – Κίνδυνος για 4.500 οχήματα

Ένα ακόμη οχηματαγωγό πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα χιλιάδες αυτοκίνητα να κινδυνεύουν να καταστραφούν.

  • -
  • -

Το πλοίο μεταφοράς οχημάτων με σημαία Παναμά που μετέφερε περισσότερα από 4.500 αυτοκίνητα και 1.300 τόνους πετρελαίου από τη Νότια Κορέα στη Σιγκαπούρη έπιασε φωτιά και παρασύρθηκε ανοιχτά του Vung Tau στο Βιετνάμ.

Η πυρκαγιά στο AH SHIN εξαπλώθηκε ταχύτατα στα καταστρώματα φόρτωσης, με το πλήρωμα να κάνει ότι μπορεί για να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά. Ο καπετάνιος, βλέποντας πως η κατάσταση δεν είναι ελεγχόμενη ζήτησε τη συνδρομή των Αρχών, με το πλοίο μήκους 200 μέτρων και πλάτους 32 μέτρων, που διαχειρίζεται η DORIKO Ltd Νότιας Κορέας να μπαίνει τελικά στο λιμάνι του Vung Tau.

ploio

Άγνωστη η κατάσταση των αυτοκινήτων

Τα σωστικά συνεργεία που επιχείρησαν στην κατάσβεση, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά έπειτα από 36 ώρες. Ωστόσο, από τα διαμερίσματα φόρτωσης εξακολουθεί να βγαίνει έντονα η μυρωδιά του καμένου. Τα αυτοκίνητα λέγεται πως ήταν της κινεζικής εταιρείας Chery και ανάμεσά τους υπάρχουν αρκετά ηλεκτροκίνητα.

Διαβάστε επίσης: Τι απέγινε το πλοίο με τα 4.000 Porsche, Lamborghini, Audi και VW;

Η εταιρεία διαχείρισης του πλοίου δεν έχει προβεί ακόμη σε επίσημες ανακοινώσεις για την κατάσταση των οχημάτων. Θεωρείται βέβαιο όμως, πως πολλά από αυτά έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Όσο για το πλοίο, απαιτείται ολόκληρη επιχείρηση για να μπορέσουν να το επαναφέρουν και να βγάλουν το εμπόρευμα, καθώς έχει πάρει κλίση 5 μοιρών.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Πηγή: gcaptain.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...