Επένδυση-μαμούθ της Hyundai για νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Με στόχο τις 4,3 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως για το 2023, η κορεατική μάρκα ετοιμάζει επένδυση δισεκατομμυρίων.

  • -
  • -

Τα 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ θα φτάσουν οι επενδύσεις της Hyundai μέσα στο 2023, με στόχο τον εξηλεκτρισμό όλο και μεγαλύτερου μέρους της γκάμας. Τα χρήματα θα πάνε κυρίως σε έρευνα και ανάπτυξη, αλλά και στην ανέγερση μίας νέας μονάδας παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Να θυμίσουμε πως οι αντίστοιχες επενδύσεις για το 2022 είχαν φτάσει τα 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

ioniq

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Hyundai, Seo Gang-Hyun, η παγκόσμιο έλλειψη ημι-αγωγών που δυσκόλεψε τις αυτοκινητοβιομηχανίες από τα τέλη του 2020, θα βελτιωθεί μέσα στο 2023. Η κορεατική μάρκα επίσης δήλωσε νωρίτερα μέσα στον μήνα πως στοχεύει να φτάσει τις 4,3 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως μέσα στο έτος. Ποσότητα που αντιστοιχεί σε μία αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με τα νούμερα του 2022. Η συγγενική Kia επίσης στοχεύει σε μία αύξηση ίδιου μεγέθους, κάτι που μεταφράζεται σε 3,2 εκατομμύρια πωλήσεις. Οι δύο μάρκες μαζί αποτελούν τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή παγκοσμίως μετά τις Toyota και Volkswagen Group.

Δείτε ακόμη: Hyundai: Νέο ρεκόρ πωλήσεων αυτοκινήτων το 2022!

Υψηλοί στόχοι για τις πωλήσεις ηλεκτρικών μέσα στο 2023

Πιο συγκεκριμένα, από πλευράς πωλήσεων η εταιρεία στοχεύει σε αύξηση κατά 54% στις πωλήσεις των ηλεκτρικών εντός του έτους φτάνοντας τις 330.000 μονάδες παγκοσμίως. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην αγορά των Η.Π.Α., με τον Κορεάτη κατασκευαστή να ελπίζει σε τριπλασιασμό των πωλήσεων ηλεκτρικών μοντέλων εκεί. Κάτι τέτοιο αντιστοιχεί σε 73.000 μονάδες ή το 9% των συνολικών πωλήσεων του στην συγκεκριμένη αγορά.

Γενικότερα για την Βόρεια Αμερική θέλουν να ελπίζουν σε μία αύξηση των πωλήσεων της τάξης του 9,6%, ενώ στην Κίνα έχουν ακόμη πιο υψηλούς στόχους στοχεύοντας σε πωλήσεις μεγαλύτερες κατά 21%.

back

Σημαντικές αυξήσεις στα κέρδη του Hyundai Group

Ανάποδα από τους στόχους που έχουν τεθεί φαίνεται πως είναι τα στοιχεία των πωλήσεων από το τελευταίο τρίμηνο, με την Βόρεια Αμερική να σημειώνει αύξηση 21%, ενώ η Κίνα δεν τα πήγε τόσο καλά, πέφτοντας κατά 19%. Η Ευρωπαϊκή αγορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα. Τα κέρδη προ τόκων και φόρων για το τελευταίο τρίμηνο του 2022 ήταν παραπάνω από διπλάσια σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, με το καθαρό κέρδος να τριπλασιάζεται κι αυτό φτάνοντας τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: automotive news europe

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...