Η Citroen στη Retromobile 2023 με 2CV βγαλμένο από ταινία του Αστερίξ

Το πρωτότυπο άρμα της Citroen από την ταινία “Asterix and Obelix: Στο δρόμο για την Κίνα” αποκαλύπτεται στο κοινό σε παγκόσμια πρεμιέρα.

  • -
  • -

Για τη Retromobile του 2023 (στο εκθεσιακό κέντρο Paris Expo Porte de Versailles), που θα διαρκέσει από την Τετάρτη 1 έως την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, η Citroen προσκαλεί τους επισκέπτες στο περίπτερό της για να απολαύσουν από κοντά μερικές εντυπωσιακές κατασκευές. Με αιχμή του δόρατος το Oli [all-e], το τελευταίο πρωτότυπο της Citroen που αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, η γαλλική εταιρεία σκιαγραφεί τον οδικό χάρτη της Μάρκας για αισιόδοξη και προσιτή ηλεκτρική κινητικότητα για όλους.

Citroën oli

Σε μια εποχή που η οικολογική ευθύνη και η βιωσιμότητα αποτελούν βασικό μέλημα, το oli αποδεικνύει ότι υπάρχει μια αξιόπιστη και αισιόδοξη λύση για τις μελλοντικές απαιτήσεις κινητικότητας. Είναι γεμάτο από έξυπνες και ρεαλιστικές στην υλοποίησή τους ιδέες, που έχουν ως αποτέλεσμα αυτό το έξυπνο και τολμηρό μοντέλο που μπορεί να κάνει έως και 400 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, με μπαταρία μόλις 40 kWh.

Κατασκευασμένο στη Γαλατία, με έμπνευση από το θρυλικό 2CV!

2cv-asterix

Τα βλέμματα του κοινού σίγουρα θα τραβήξει το άρμα που έχει έρθει απευθείας από τον κόσμο των Αστερίξ & Οβελίξ. Το αμάξωμα είναι ένα πρωτότυπο άρμα με αεραναρτήσεις από στομάχι αγριόχοιρου, ηλιοροφή, προβολείς από γαλατικά κράνη που λειτουργούν με πυγολαμπίδες ενισχυμένες με το μαγικό φίλτρο του Δρυΐδη Panoramix και τροχούς από ανακυκλωμένες ασπίδες, που ενσωματώνουν το έμβλημα της Citroen. Εξελίχθηκε από τη γαλλική μάρκα για τις ανάγκες της ταινίας “Asterix & Obelix: Στο δρόμο για την Κίνα”, σε σκηνοθεσία του Guillaume Canet. 

Δείτε ακόμη: Τα Citroen κινούνται και με 3 τροχούς - Μύθος ή αλήθεια; [video]

Το B2 Αutochenille σε μια σπάνια εμφάνιση!

Citroën C10 1956

Για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από το τέλος της πρώτης διάσχισης αυτοκινήτου της Σαχάρας, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 17 Δεκεμβρίου 1922 και 7 Ιανουαρίου 1923, το Autochenille B2 της Citroen, ένα αντίγραφο του “Scarabee d'or” θα είναι το μοντέλο που μπορεί να δει κανείς ως “εκπρόσωπο” της εποχής πριν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Χρειάστηκαν τρία χρόνια και 50.000 εργατοώρες για να παραχθεί το υπέροχο αντίγραφο του “Χρυσού Σκαραβαίου”.

Όλα τα παραπάνω, μαζί με μια σειρά από σημαντικά μοντέλα της μάρκας από τη μακρά και ένδοξη ιστορία της, θα δώσουν το παρόν στη Retromobile 2023.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...