Με αυτό το ηλεκτρικό cabrio η Hyundai θα κλέψει πελάτες από την Bentley!

Ο όμιλος Hyundai ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό cabrio μοντέλο το οποίο θα είναι ιδιαίτερα πολυτελές, σε τέτοιο βαθμό ώστε να στοχεύει σε πελάτες που επιλέγουν αυτοκίνητα της Bentley.

  • -
  • -

Μέχρι στιγμής έχουμε δει πάρα πολλά ηλεκτρικά μοντέλα, όμως σχεδόν κανένα από αυτά δεν είναι cabrio. Αυτό πρόκειται να αλλάξει από τον όμιλο Hyundai, ο οποίος ετοιμάζει ένα άκρως εντυπωσιακό ανοιχτό μοντέλο το οποίο με την πολυτέλεια που θα έχει τολμά να κοιτάξει στα μάτια ακόμα και μία παραδοσιακά ακριβή μάρκα όπως η Bentley.

Αυτό θα είναι το πρώτο cabrio παγκοσμίως που θα κινείται αμιγώς ηλεκτρικά, τουλάχιστον όσον αφορά το κλασικό αμάξωμα που έρχεται στο νου όταν αναφερόμαστε σε μοντέλα του είδους. Τεχνικά υπάρχουν δύο ανοιχτές προτάσεις στην αγορά αυτή τη στιγμή, τα FIAT 500e cabrio και Smart ForTwo cabrio, ενώ στο παρελθόν υπήρχε και το πρώτο μοντέλο της Tesla, το Roadster, όμως μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάποιο ηλεκτρικό στο οποίο να απουσιάζουν τελείως η δεύτερη και η τρίτη κολώνα.

genesis-x-concept-prototipo-cabrio-panw

Γιατί δεν υπάρχουν cabrio ηλεκτρικά μοντέλα;

Ο ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι έτσι κι αλλιώς έχει μειωθεί το ενδιαφέρον του κοινού γι’ αυτού του είδους τα αυτοκίνητα, καθώς ακόμα και μεταξύ των θερμικών οι σχετικές προτάσεις είναι λίγες. Ο άλλος λόγος σχετίζεται με την ασφάλεια. Δεδομένου ότι οι μπαταρίες αυξάνουν σημαντικά το βάρος, σε περίπτωση ανατροπής η κολώνα του παρμπρίζ θα πρέπει να έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή από το συνηθισμένο ώστε να μη συνθλιβεί, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα υπάρχει ζωτικός χώρος για τους επιβάτες. Βέβαια η θέση της μπαταρίας στο πάτωμα μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες για τουμπάρισμα, όμως δεν τις μηδενίζει. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε, λοιπόν, τι λύσεις θα βρουν οι Κορεάτες ώστε να εξασφαλίσουν την ασφάλεια.

Δείτε ακόμα: Τα Top 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αγοράζουμε στην Ελλάδα

X Convertible: Το ηλεκτρικό cabrio που ετοιμάζουν οι Κορεάτες

Το ηλεκτρικό cabrio θα παρουσιαστεί στο κοινό μέσω της Genesis, της premium μάρκας που διαθέτει ο κορεατικός όμιλος. Αρχικά είχε παρουσιαστεί το 2022 ως πρωτότυπο με την ονομασία X Convertible. Τώρα ο Luc Donckerwolke, επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής του ομίλου Hyundai Motor, έκανε γνωστό στο πλαίσιο ενός συνεδρίου των αντιπροσώπων της Genesis στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι το αυτοκίνητο θα βγει κανονικά στην παραγωγή.

genesis-x-concept-prototipo-cabrio-pisw

Η αντίδραση των αντιπροσώπων της Genesis

Οι αντιπρόσωποι άκουσαν με ενθουσιασμό αυτά τα νέα, με τον εκπρόσωπό τους να αναφέρει «δεν ξέρω αν θα κοστίζει πάνω από 200.000 ή ακόμα και 300.000 δολάρια, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα δούμε πολλούς να έρχονται στα καταστήματα θέλοντας να ανταλλάξουν την Bentley Continental τους με αυτό». Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι με ένα τέτοιο μοντέλο η Genesis θα καθιερωθεί οριστικά ως ένας αμιγώς premium κατασκευαστής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...