Θα υπάρξει Fuel Pass 3 στα καύσιμα; Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ένα νέο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης στα καύσιμα θα ήταν ευπρόσδεκτο. Υπάρχει όμως περίπτωση να συμβεί; Δείτε τι είπε ο υπουργός;

  • -
  • -

Με τις τιμές των καυσίμων να έχουν πάρει την ανιούσα, κάποιοι έκαναν λόγο για επαναφορά του Fuel Pass. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός ωστόσο, λέγοντας πως δεν τίθεται ζήτημα νέας κρατικής ενίσχυσης.

«Αυτή την στιγμή δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα (σ.σ. για το Fuel Pass). Οι τιμές στα παραμένουν πολύ χαμηλότερες», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο υπουργός, εκτιμώντας ότι οι τιμές των καυσίμων το επόμενο διάστημα θα υποχωρήσουν.

Δεν υπάρχει καρτέλ στα καύσιμα

Αναφορικά με τις κατηγορίες για την ύπαρξη καρτέλ, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι «τέτοιου είδους καρτέλ δεν υπάρχει. Ούτε εγκληματίες είναι τα διυλιστήρια ούτε ποινικές πράξεις κάνουν», προσθέτοντας ωστόσο ότι το γεγονός ότι τα διυλιστήρια στην Ελλάδα είναι μόνο δύο μπορεί να δημιουργεί συνθήκες μικρότερου ανταγωνισμού. Μιλώντας για τους υψηλούς φόρους στα καύσιμα ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αν συγκρίνει κανείς τις τιμές διυλιστηρίου της Ελλάδας και άλλων χωρών είμαστε στο μέσο όρο.

fuel

«Η τιμή που πουλάνε τα διυλιστήρια καύσιμα στα πρατήρια, χωρίς να βάλουμε τους φόρους που στην Ελλάδα είναι αυξημένοι, είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: Οδηγείς με λαμπάκι καυσίμου; Δες ποια ακριβή βλάβη προκαλείς

Και όπως είπε «οι υψηλοί φόροι στα καύσιμα ξεκίνησαν από τη δεκαετία του ’90, διατηρήθηκαν από όλες τις ενδιάμεσες κυβερνήσεις. Ο βασικότερος λόγος που διατηρήθηκαν είναι ότι ο φόρος στα καύσιμα είναι το πιο βασικό και σταθερό φορολογικό έσοδο».

Πηγή: ΕΡΤ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...