Πόσα χρήματα έχει ο Lewis Hamilton; Μπορεί να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Τα αγγλικά ταμπλόιντ αναπαράγουν την είδηση με αστραπιαίους ρυθμούς. Έχει ο Lewis Hamilton τόσα χρήματα για να αγοράσει ένα τόσο σπουδαίο ποδοσφαιρικό club.

  • -
  • -

Με την εξαγορά μιας εκ των σπουδαιότερων ποδοσφαιρικών ομάδων του κόσμου συνδέεται τις τελευταίες ώρες το όνομα του Lewis Hamilton. Όπως αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα, ο 7 φορές πρωταθλητής της Formula 1, φαίνεται να συζητά σοβαρά το ενδεχόμενο να εισέλθει στο μετοχικό σχήμα που θα αναλάβει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Συγκεκριμένα, ο 38χρονος οδηγός της Mercedes, είναι σε συζητήσεις με τον Sir Jim Ratcliffe, έναν από τους πλουσιότερους Βρετανούς, προκειμένου να συμμετάσχει στο σχήμα που θα εξαγοράσει τους «Κόκκινους Διαβόλους».

hamilton

Η οικογένεια Glazer, σημερινοί ιδιοκτήτες του συλλόγου, ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι «ερευνούσε στρατηγικές ευκαιρίες» για πιθανή πώληση της ομάδας. Φυσικά, ο κατάλογος των ατόμων και των εταιρειών που συνδέονται με μια προσφορά εξαγοράς είναι μακρύς. Τεράστια εμπορικά σήματα όπως η Apple και η Amazon έχουν παρουσιαστεί ως πιθανά ενδιαφερόμενα μέρη, μαζί με αρκετούς δισεκατομμυριούχους από όλο τον κόσμο.

Πόσα χρήματα έχει ο Hamilton

O σούπερ σταρ της F1, προφανώς και έχει κερδίσει τεράστια ποσά στην καριέρα του. Η προσωπική του περιουσία ξεπερνά τα 340 εκατ. λίρες, αν συνυπολογιστούν οι μισθοί και οι χορηγίες από διαφημίσεις. Τα χρήματα προφανώς και είναι παρά πολλά για έναν άνθρωπο, αλλά όχι τόσα ώστε να μπορέσει να αγοράσει ομάδες όπως η Μάντσεστερ.

hamilton

Αν η είδηση ισχύει και το deal ολοκληρωθεί, ο Hamilton θα συνεισφέρει ένα σεβαστό ποσό ώστε να λάβει το αντίστοιχο πακέτο μετοχών. Πρόεδρος και ιδιοκτήτης ωστόσο, θα είναι ο Sir Jim Ratcliffe, αυτός δηλαδή που θα βάλει τα περισσότερα λεφτά. Ο κύριος Ratcliffe είναι ιδρυτής και CEO του ομίλου χημικών Ineos. Η εταιρεία εκτιμάται ότι είχε κύκλο εργασιών 65 δισ δολαρίων το 2021. Θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την προσωπική του περιουσία σύμφωνα με το Bloomberg να υπολογίζεται στα 28,2 δισ.

Πηγή: Mirror

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...