Dacia Sandero: Τιμές και εξοπλισμός για το πιο value for money σουπερμίνι

Το Sandero είναι το πιο οικονομικό μοντέλο της Dacia και ένα από τα πιο value for money της ελληνικής αγοράς γενικά. Όμως πόσο ακριβώς κάνει και τι προσφέρει στον αγοραστή;

  • -
  • -

Με τις τιμές των αυτοκινήτων να ανεβαίνουν συνεχώς, κάποιος που ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα σύγχρονο μοντέλο ψάχνει να πάρει όσο περισσότερα μπορεί με τα χρήματά του, δηλαδή να πετύχει το καλύτερο value for money. Ακριβώς σε αυτή την ανάγκη απαντάει το Dacia Sandero, το οποίο είναι προσιτό αλλά έχει να προσφέρει πολλά σε όποιον το επιλέξει.

Αρχικά πρέπει να πούμε ότι το Sandero έρχεται σε δύο εκδοχές, καλύπτοντας κάθε τομέα της αγοράς. Η μία είναι η Streetway η οποία αποτελεί τη σουπερμίνι πρόταση της μάρκας, με την άλλη να είναι η Stepway, δηλαδή η crossover επιλογή η οποία διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τις ανάλογες στιλιστικές παρεμβάσεις ώστε να επικοινωνήσει τον πιο περιπετειώδη χαρακτήρα που διαθέτει.

Sandero Streetway – Η αστική (και πιο προσιτή) επιλογή

Αν ψάχνουμε την απολύτως χαμηλότερη τιμή τότε διαλέγουμε το Sandero Streetway. Στη βασική έκδοση με την ονομασία Essential έχει τον 1.0 TCe κινητήρα των 90 ίππων σε συνδυασμό με πεντάρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, με το αντίτιμο να ορίζεται στα 15.930 ευρώ. Ακριβώς ο ίδιος συνδυασμός κινητήρα – κιβωτίου υπάρχει και στην επόμενη εξοπλιστική έκδοση, την Expression, η οποία είναι ελάχιστα πιο ψηλά τιμολογιακά καθώς κοστίζει 16.470 ευρώ. Στο εξοπλιστικό επίπεδο Expression συναντάμε και τη μοναδική αυτόματη έκδοση, η οποία χρησιμοποιεί κιβώτιο τύπου CVT με τον ίδιο κινητήρα βενζίνης 90 ίππων και έχει τιμή 18.170 ευρώ.

dacia-sandero-streetway-2023

Αν θέλουμε περισσότερη ισχύ αλλά και οικονομία στις μετακινήσεις τότε πρέπει να επιλέξουμε το 1.0 TCe σύνολο των 100 ίππων, το οποίο έχει την ικανότητα εκτός από βενζίνη να καταναλώνει και υγραέριο (LPG). Οι εξοπλιστικές επιλογές είναι και πάλι τα επίπεδα Essential και Expression, με την τιμή να ορίζεται στα 16.510 ευρώ για το πρώτο και 16.670 ευρώ για το δεύτερο. Μεταξύ των δύο συστήνεται έντονα η επιλογή της Expression και όχι της Essential, καθώς η διαφορά χρημάτων είναι πολύ μικρή, όμως συνεπάγεται την προσθήκη πάρα πολλών χαρακτηριστικών εξοπλισμού.

Δείτε ακόμα: Dacia Sandero: Πώς έφτασε τα 2,6 εκατομμύρια!

Sandero Stepway – Η περιπετειώδης έκδοση

Περνώντας στο Sandero Stepway, όπως αναφέραμε οι επιλογές είναι παρόμοιες. Στο κάτω άκρο της γκάμας είναι ο κινητήρας βενζίνης 1.0 TCe με 90 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Στο εξοπλιστικό επίπεδο Essential κοστίζει 16.990 ευρώ, ενώ στο Expression το κόστος ανεβαίνει στα 18.170 ευρώ. Αν αυτός ο κινητήρας συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο CVT τότε η τιμή διαμορφώνεται στα 20.150 ευρώ. Αυτή είναι η μόνη εκδοχή του Sandero που αγγίζει ή ξεπερνά τα 20.000 ευρώ.

dacia-sandero-stepway-2023

Η επιλογή του LPG υπάρχει και στο Sandero Stepway, επίσης αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ο κινητήρας είναι ο 1.0 TCe 100 με το αυτοκίνητο να έρχεται στα ίδια δύο εξοπλιστικά επίπεδα, Essential και Expression. Στο πρώτο η τιμή είναι 17.570 ευρώ, ενώ στην Expression αγγίζει τα 18.750 ευρώ. Στην περίπτωση του Stepway η διαφορά τιμής ανάμεσα στις δύο εκδόσεις εξοπλισμού είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με του Streetway, όμως και πάλι είναι προτιμότερη η επιλογή της Expression καθώς οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες.

Στον τιμοκατάλογο της Dacia θα βρούμε και εκδοχές με το παλιό σήμα και την παλιά μάσκα της εταιρείας σε λίγο πιο χαμηλή τιμή, όμως δεν είναι το μοντέλο του 2023.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...