Τι σημαίνουν τα ονόματα των Lexus;

Αν νομίζετε ότι η Lexus, η premium φίρμα του ομίλου της Toyota, διαλέγει ονόματα για τα αυτοκίνητά της στην τύχη, τότε κάνετε λάθος!

  • -
  • -

Η Lexus είναι μια εταιρεία με μεγάλη απήχηση. Κατασκευάζει πολυτελή, τεχνολογικά προηγμένα και… αξιόπιστα αυτοκίνητα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανήκει στον όμιλο της Toyota! Οπότε, η αντοχή στο χρόνο και η αξιοπιστία εννοούνται.

Στη χώρα μας, αρκετά μοντέλα της Lexus έχουν γνωρίσει επιτυχία. Οι παρατηρητικοί έχουν δει ότι η μάρκα αρέσκεται στη χρήση συγκεκριμένων γραμμάτων και αριθμών (πχ RX 400, IS 200) για να διαχωρίζει τα μοντέλα και τις εκδόσεις μεταξύ τους. Τα νούμερα πηγαίνουν με βάση την ισχύ (πχ το IS 250 είναι ισχυρότερο από το IS 200) και όπου υπάρχει το “h”, σημαίνει Hybrid.  Όμως, τι σημαίνουν τα ονόματα κάθε μοντέλου της;

Δείτε ακόμη: Τι σημαίνουν τα ονόματα των Mercedes;

Η επιλογή, μόνο τυχαία δεν είναι. Ανάλογα με το είδος του μοντέλου, αλλά και τον… χαρακτήρα του, η Lexus διαλέγει και το κατάλληλο όνομα για να το περιγράψει. Για παράδειγμα, το “X” αντιπροσωπεύει το crossover, μια πρακτική που ακολουθεί και η ίδια η Toyota. Για όσους δεν γνωρίζουν, το νέο Toyota Aygo X ουσιαστικά προφέρεται “Aygo Cross”, στο πρότυπο του Toyota Yaris Cross, αλλά και του νέου Toyota Corolla Cross. Επιστρέφοντας στο αρχικό μας θέμα, παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Lexus και η σημασία πίσω από τα γράμματα των ονομάτων τους.

Lexus IS

Intelligent Sports είναι η σημασία πίσω από το Lexus IS, καταρρίπτοντας την άποψη ότι το “S” προέρχεται από τον τύπο αμαξώματος του μοντέλου (sedan).

Lexus CT

To premium hatchback της Lexus ήταν μια… δημιουργική ιδέα, οπότε πήρε το όνομα Creative Touring. Το Touring ήρθε για να δείξει ότι ένα υβριδικό, δεν σημαίνει ότι είναι για την πόλη!

Lexus RX

Παρουσιάστηκε πριν από την «τρέλα» των SUV και θεωρείται ένα από τα πρώτα πολυτελή μεγάλα SUV. Το όνομά του προέρχεται από το Radiant Crossover. Όπως είπαμε, “X” σημαίνει crossover.

Lexus UX

Ένα μικρό SUV για την πόλη, αλλά με τα ποιοτικά premium στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη Lexus. Το UX ονομάστηκε από τον συνδυασμό Urban Crossover.

Lexus LBX

Το μικρότερο Lexus της ιστορίας είναι το πρώτο μοντέλο με τρία γράμματα στο όνομά του, μετά το LFA. To LBX προκύπτει από το "Lexus Breakthrough Crossover". 

Lexus NX

Εντυπωσιακό σε σχεδίαση και απολύτως επίκαιρο σε τεχνολογικό υπόβαθρο, το όμορφο Lexus NX πήρε το όνομά του από το Nimble (ευκίνητο, ευέλικτο) Crossover

Lexus LFA  

Για πολλούς, είναι το αυτοκίνητο με τον καλύτερο ήχο στον κόσμο. Το supercar με τον ατμοσφαιρικό V10 ονομάστηκε από τις λέξεις Lexus Future Advance.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...