Tfender: Ένα... σχεδόν Land Rover Defender σε τιμή-ευκαιρία

Ένα crossover που παραπέμπει στο απόλυτο Land Rover, με ιαπωνικά μηχανικά μέρη -όχι Suzuki Jimny- και κόστος μετατροπής μόνο 2.300 €!

  • -
  • -

Ο ιαπωνικός βελτιωτικός οίκος ESB Style βάζει υποψηφιότητα για την πιο περίεργη μετατροπή της χρονιάς. Πρόκειται για τη μεταμόρφωση ενός Toyota Probox σε κάτι που μοιάζει με Land Rover Defender, και έχει ένα… αστείο όνομα που επισφραγίζει αυτή τη σχέση.

Το άγνωστο στους περισσότερους Toyota Probox είναι ένα μικρό, πρακτικό station wagon που κυκλοφορεί στην αγορά της Ιαπωνίας από το 2002 μέχρι σήμερα (!), έχοντας κάνει μόνο ένα facelift το 2014. Χρησιμοποιεί κινητήρες 1.300-1.500 cc, έχει κίνηση εμπρός και κανονική απόσταση από το έδαφος, ωστόσο αυτά τα χαρακτηριστικά δεν εμπόδισαν την ESB Style από το να το χρησιμοποιήσει ως βάση για να φτιάξει κάτι που παραπέμπει στο απόλυτο εκτός δρόμου όχημα Land Rover Defender.

Tfender

Κάποιος θα εντόπισε μια ομοιότητα στις αναλογίες των δύο μοντέλων, και μετά από λίγο πειραματισμό στο photoshop προέκυψε ένα αποτέλεσμα που η ESB Style αποφάσισε να κάνει πράξη, βγάζοντάς στο σε παραγωγή! Στο εμπρός μέρος, ο προφυλακτήρας είναι σχεδόν ίδιος με του Defender και τα φανάρια παραπλήσια, ενώ κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η επιγραφή TFENDER στο καπό! Οι Ιάπωνες φρόντισαν επίσης να αντιγράψουν ακόμα και τον ιδιαίτερο τρόπο βαφής της τρίτης κολώνας του Defender 110. Με το κιτ ανύψωσης της ανάρτησης και τους μεγαλύτερους τροχούς με off road λάστιχα, η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε κατά 40 mm.

Το bodykit CLS, όπως αποκαλείται, θα παρουσιαστεί επίσημα στο Tokyo Auto Salon στις 13 Ιανουαρίου, και στη συνέχεια θα διατεθεί στην ιαπωνική αγορά με κόστος που σύμφωνα με πληροφορίες θα φτάνει τα 2.300 € (326.000 ¥) για το πλήρες κιτ. Όλες οι παραλλαγές του Toyota Probox της τελευταίας 20ετίας, επιβατικές και επαγγελματικές, αλλά και το Mazda Familia μετά το 2018, που αποτελεί το ίδιο αυτοκίνητο με άλλο σήμα, μπορούν να γίνουν «Tfender».

Πόσοι λέτε ότι θα το τολμήσουν;

Tfender

Πηγή: Carscoops / ESB

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...