Hyundai Bayon: Ένα crossover με υψηλή ευφυία

Αδιαμφισβήτητα crossover αλλά γαλουχημένο με τα απαιτητικά «αστικά» εφόδια, το Hyundai Bayon ενώνει όλες τις κουκίδες και αποδεικνύει ότι μπορεί να κυριαρχήσει σε όλα τα τερέν.

  • -
  • -

Η Hyundai αντιλήφθηκε νωρίς τον παλμό στην κατηγορία των αστικών crossover και παρουσίασε το Bayon, ένα πολυτάλαντο μοντέλο που πετυχαίνει διάνα την καρδιά της κατηγορίας. Οι πολλές και διαφορετικές ανάγκες που καταφέρνει να καλύψει με απόλυτη επιτυχία είναι και ο βασικός πυλώνας της επιτυχίας του. Άλλωστε, το πραγματικό του επίτευγμα είναι ο συνδυασμός των εξαιρετικών χώρων με τις συμπαγείς διαστάσεις!

Ο ισορροπιστής

Το βασικό όπλο ενός αυτοκινήτου στις εντός πόλης μετακινήσεις, είναι η ευελιξία. Το Hyundai Bayon δεν ξεπερνά τα 4,18 μέτρα μήκους και ο μικρός κύκλος στροφής εκτοξεύει την καθημερινή χρηστικότητα, δίνοντας έτσι στον οδηγό την αυτοπεποίθηση να κινείται σε αστικές διαδρομές άνετα και χωρίς κόπο. Αυτό συνδυάζεται με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και δυναμικό παρουσιαστικό λόγω της crossover φύσης του. Όλα τα παραπάνω επιτρέπουν στο Hyundai Bayon να εξυπηρετεί με συνέπεια τις καθημερινές μετακινήσεις, αλλά και τις αυξημένες χωροταξικές ανάγκες. Τα crossover πολύ συχνά είναι το μοναδικό αυτοκίνητο μιας οικογένειας, συνεπώς οφείλει να ανταποκρίνεται τέλεια στην ευρυχωρία, τη δυνατότητα κάλυψης μεγάλων αποστάσεων και στην ασφάλεια. Τομείς που το Hyundai Bayon διαπρέπει!

Συμπαγές έξω, μεγάλο μέσα

Τέσσερις, αλλά ακόμη και πέντε επιβάτες θα καθίσουν με άνεση στην καμπίνα του Hyundai Bayon. Οι διαστάσεις του μπορεί να μην ξεφεύγουν, όμως η ψηλή σιλουέτα επιτρέπει τη φιλοξενία ενηλίκων στο πίσω κάθισμα, λόγω του αυξημένου χώρου για το κεφάλι τους. Το πορτμπαγκάζ των 411 λίτρων βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας, όπως και η πρακτικότητα του εσωτερικού. Στο εμπρός τμήμα, οδηγός και συνοδηγός έχουν στη διάθεσή τους μεγάλες θήκες, θέσεις για ποτήρια, μπουκάλια 1,5 λίτρου και ντουλαπάκια αποθήκευσης, για να μην τους λείψει τίποτα ούτε σε πολύωρες διαδρομές.

Στο απόγειο της τεχνολογίας

Η Hyundai φρόντισε να εξοπλίσει το Bayon με ένα πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων, συνδεσιμότητας και τεχνολογίας από το βασικό επίπεδο εξοπλισμού. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 10,25 ιντσών αλλάζει γραφικά ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης, παρέχοντας όλες τις χρήσιμες πληροφορίες, ενώ ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να παραμετροποιήσει τις ενδείξεις, ανάλογα με την επιθυμία του. Αναμφίβολα πρόκειται για το πληρέστερο cockpit της κατηγορίας, σε συνδυασμό και με την standard οθόνη αφής 8 ιντσών στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας. Το σύστημα πολυμέσων είναι άμεσο και εύκολο στη λειτουργία του. Διαθέτει κάθε είδος συνδεσιμότητας με smartphone, ακόμη και ασύρματο Apple CarPlay στον βασικό εξοπλισμό!

Πάντα στο πλευρό του οδηγού

Το Hyundai Bayon δίνει κορυφαία διαπιστευτήρια ασφάλειας χάρη στο πακέτο συστημάτων SmartSense. Τα προηγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα του οδηγού προσφέρουν επιπλέον προστασία, ελέγχοντας διαρκώς το περιβάλλον στο οποίο κινείται το αυτοκίνητο. Μπορούν να προειδοποιήσουν για έναν επερχόμενο κίνδυνο, ακόμη και να επέμβουν στη διεύθυνση του οχήματος προκειμένου να… προλάβουν τα χειρότερα. Έτσι, ο οδηγός γνωρίζει ότι έχει στο πλάι του κάθε στιγμή πολύτιμους βοηθούς, αφού το ανθρώπινο στοιχείο σίγουρα δεν είναι αλάνθαστο. Την ίδια ώρα, συστήματα όπως το Smart Cruise Control που διατηρούν σταθερή την απόσταση με το προπορευόμενο όχημα, συμβάλλουν τόσο στην ασφάλεια, όσο και στην άνεση στο ταξίδι.

Κορυφαία απόδοση και ελάχιστη κατανάλωση

Όπως και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, το Hyundai Bayon έχει πολλά να πει στο κομμάτι των μηχανικών συνόλων. Η γκάμα των κινητήρων εκκινεί από τον τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα των 1,2 λίτρων SmartStream με 84 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Η γεμάτη απόδοση του βασικού συνόλου ενισχύεται από το πυκνό σε κλιμάκωση σασμάν, καθιστώντας την επιλογή του μια αξιόλογη πρόταση και σε καμία περίπτωση λύση ανάγκης.

Ψηλότερα υπάρχει ο τρικύλινδρος turbo 1.0 T-GDI κινητήρας με 100 ή 120 ίππους και δυνατότητα συνδυασμού με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Η τελευταία υποβοηθά τον κινητήρα βενζίνης δίνοντας πολύτιμες «ενέσεις» ισχύος, για την εξοικονόμηση καυσίμου αλλά και την παροχή περισσότερης δύναμης, όταν αυτή χρειάζεται. Οι turbo κινητήρες ταιριάζουν τέλεια και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων 7DCT, το οποίο πραγματοποιεί αστραπιαίες αλλαγές και «καταλαβαίνει» τον οδηγό, επιλέγοντας τη βέλτιστη σχέση ανάλογα με τις απαιτήσεις του αλλά και τις συνθήκες.

Χωρίς κανέναν αστερίσκο!

Το μεγαλύτερο προσόν του Hyundai Bayon, αποκαλύπτεται στον… απολογισμό. Διαθέτει κορυφαίο εξοπλισμό από τις βασικές του εκδόσεις και η αρχική τιμή του συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματά του. Πρόκειται για ένα μοναδικό πακέτο value for money το οποίο το φέρνει σε δική του κλάση! Ακόμη και οι εκδόσεις με turbo κινητήρα, πλουσιότερο εξοπλισμό και αυτόματο κιβώτιο διατηρούν το συγκεκριμένο προσόν, φτιάχνοντας ένα σύνολο που είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητο. Το καλύτερο, είναι ότι όλα αυτά συνοδεύονται από μια εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών, χωρίς κανέναν απολύτως χιλιομετρικό περιορισμό.

Ανακαλύψτε όλες τις λεπτομέρειες για το Hyundai Bayon με ένα κλικ εδώ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...