Ένα νοσταλγικό video για τα 25 χρόνια Gran Turismo! [video]

Όλοι όσοι μεγάλωσαν παίζοντας Gran Turismo πρέπει να δουν αυτό το video, που θα τους ταξιδέψει τουλάχιστον δύο δεκαετίες πίσω.

  • -
  • -

Δύσκολα θα συναντήσεις κάποιον που μεγάλωσε τη δεκαετία του 1990 ή του 2000 και δεν έχει παίξει ποτέ του Gran Turismo. Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια αυτοκινήτου ever και πραγματικά, μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά μέσα από την πορεία του. Οι πιο… πορωμένοι, παίζουν ακόμα και βέβαια, οι νεότεροι γνώρισαν το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι στις πιο πρόσφατες -και σύγχρονες- υλοποιήσεις του. Όλα αυτά τα λέμε, με αφορμή το εκπληκτικό video που μας χαρίζει το Gran Turismo.

25 χρόνια Gran Turismo σε 4,5 λεπτά!

Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Δεκέμβρη του 1997 όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ο τίτλος Gran Turismo από την Polyphony Digital. Βλέποντας το video από το συγκεκριμένο παιχνίδι, σήμερα, η πρώτη μας σκέψη σίγουρα έχει να κάνει με τα… τραγικά γραφικά. «Πώς τα παίζαμε αυτά τα πράγματα τότε» ίσως είναι η πρώτη σκέψη των περισσότερων. Ωστόσο, πριν από τόσα χρόνια, μας φαίνονταν εξαιρετικά. Όσο προχωράει το video η βελτίωση στο κομμάτι των γραφικών είναι απίστευτη, με τα σημερινά παιχνίδια να είναι πραγματικά… επικά και άκρως ρεαλιστικά.

Δείτε ακόμη: Το Gran Turismo 7 είναι πιο ρεαλιστικό από ποτέ

Τα πρώτα λεπτά όμως είναι αυτά που θα προκαλέσουν τη μεγαλύτερη νοσταλγία στους πιο πολλούς. Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ξεκίνησε το Gran Turismo, το προσωπικό ήταν… έξι άτομα, με τους δύο να δουλεύουν part – time. Σήμερα, η Polyphony Digital απασχολεί πάνω από 200 άτομα για τις ανάγκες του παιχνιδιού, δείχνοντας την απήχηση που τελικά είχε ο συγκεκριμένος τίτλος. Στην Ευρώπη, το Gran Turismo ήρθε για πρώτη φορά στις 8 Μαΐου του 1998 και 4 ημέρες μετά, έφτασε στις ΗΠΑ. Το πιο πρόσφατο παιχνίδι είναι το Gran Τurismo 7, το οποίο λανσαρίστηκε στις 4 Μαρτίου του 2022 για τις κονσόλες PlayStation 4 και PlayStation 5.

Δείτε το video:

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...