Κάτοχος Tesla Model X το λέει «αυτοκτονικό παιχνίδι» και ξεφτιλίζεται στο δικαστήριο

Άσχημο τέλος είχε για τον Κινέζο ιδιοκτήτη ενός Model X η αναφορά των παραπόνων του για την Tesla στα social media. Δες όλο το χρονικό αυτής της περίεργης υπόθεσης.

  • -
  • -

Η περίεργη αυτή ιστορία ξεκίνησε όταν ο Κινέζος κ. Wen ανέφερε ότι το Model X που έχει στην κατοχή του κάποια στιγμή εμφάνισε πρόβλημα στα φρένα. Συγκεκριμένα, ο άνδρας δήλωσε ότι ενώ κινούνταν με 100 km/h ξαφνικά το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο επιβράδυνε από μόνο του και πάρα πολύ απότομα μέχρι τα 60 km/h. Συνεχίζοντας ο Wen είχε πει ότι ενώ ανέφερε το περιστατικό στην Tesla, η εταιρεία δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα του, με όλη αυτή την ιστορία να διαδίδεται από τον ίδιο και μέσω των social media, στα οποία χαρακτήρισε το αυτοκίνητο «αυτοκτονικό παιχνίδι» (suicide toy). Μετά από αυτό η Tesla προχώρησε σε μήνυση εναντίον του Wen για δυσφήμιση και το αποτέλεσμα του δικαστηρίου ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b329d3d66868f36a194aaedc8431f393.jpeg

Τι έγινε κατά την εκδίκαση της μήνυσης της Tesla

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποδείχθηκε ότι ο Wen έλεγε ψέματα πως η Tesla δεν ασχολήθηκε μαζί του, καθώς η εταιρεία έφερε αποδείξεις ότι είχαν επικοινωνήσει πολλές φορές μαζί του προκειμένου κάποιος τεχνικός να εξετάσει το αυτοκίνητο. Μάλιστα, η πρώτη από αυτές τις επαφές έγινε την ίδια μέρα που ο Wen έκανε την αναφορά του περιστατικού. Παρά τις συνεχείς επικοινωνίας της εταιρείας με τον ιδιοκτήτη, εκείνος δεν επέτρεψε ποτέ τον έλεγχο του αυτοκινήτου του.

Δείτε ακόμα: Αποχωρεί από την Tesla ο Elon Musk;

Επιπλέον, στο δικαστήριο αποδείχθηκε ότι ο Wen είχε αναφερθεί πολλές φορές στο περιστατικό, όμως κάθε φορά έλεγε μια διαφορετική ιστορία. Μετά από τα παραπάνω το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της αμερικανικής μάρκας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/f54d721a4b1554a02a3acdb3157ab02c.jpg

Ποια ήταν η τιμωρία του πελάτη;

Η τιμωρία που επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη του Model X ήταν διπλή. Το πρώτο κομμάτι ήταν ότι έπρεπε να συντάξει και να δημοσιεύσει σε τοπική εφημερίδα μία επιστολή όπου θα ζητούσε συγγνώμη από την εταιρεία για τη δυσφήμιση που της προκάλεσε. Κάτι αντίστοιχο έπρεπε να κάνουν και πολλά Μέσα Ενημέρωσης τα οποία δημοσιοποίησαν την ιστορία βασιζόμενα σε όσα έλεγε ο Wen. Το δεύτερο κομμάτι της τιμωρίας του ήταν ότι έπρεπε να πληρώσει χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 κινεζικών γουάν (1.344,50 ευρώ).

Πηγή: Teslarati

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...