Υβριδικό αυτόματο οικογενειακό με τιμή κάτω από 25.000 € - Ποιο είναι;

Διαθέτει κορυφαίο εξοπλισμό από την εισαγωγική έκδοση, ασφάλεια υψηλού επιπέδου και κυκλοφορεί κάθε μέρα στον δακτύλιο της Αθήνας.

  • -
  • -

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του τέλειου οικογενειακού αυτοκινήτου; Προσιτή τιμή με βάση τα δεδομένα της αγοράς, υψηλό επίπεδο εξοπλισμού, χαμηλή κατανάλωση και πάγια έξοδα γενικότερα, αλλά και κορυφαία ασφάλεια, καθώς με αυτό μετακινείται η οικογένεια. Λοιπά χαρακτηριστικά, όπως το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και η υβριδική τεχνολογία, καθιστούν ακόμη πιο δελεαστική τη συγκεκριμένη επιλογή, ενώ δεν είναι μυστικό ότι αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα μικρομεσαία οικογενειακά ever.

Φυσικά, αναφερόμαστε στην τέταρτη γενιά του SEAT Leon. Με πολύ όμορφη σχεδίαση, πολλές εκδόσεις για να διαλέξει ο υποψήφιος αγοραστής και υψηλή ευρυχωρία χάρη στην πλατφόρμα MQB στην οποία βασίζεται, το ισπανικό μικρομεσαίο τικάρει όλα τα σωστά κουτάκια. Αυτή τη φορά επιλέξαμε την πιο προσιτή αυτόματη εκδοχή του, με τον ήπια υβριδικό τρικύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.0 eTSI. Αποδίδει 110 ίππους και συνδυάζεται με το γνωστό επτατάχυτο αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη.

Η τιμή του SEAT Leon 1.0 eTSI DSG MHEV Style ορίζεται στις 24.990 €, ένα ποσό το οποίο θεωρείται φυσιολογικό με βάση τα αυξημένα επίπεδα τιμής που «παίζει» ο ανταγωνισμός. Την ίδια ώρα, η SEAT δεν κάνει… εκπτώσεις στον εξοπλισμό. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οι εκδόσεις Business σε ρόλο «βασικών» για το Leon, στην αυτόματη εκδοχή του 1.000άρη TSI δεν είναι διαθέσιμες και ο κατάλογος ξεκινάει από την κορυφαία εξοπλισμένη Style. Οπότε, με κάτω από 25.000 € αγοράζεις ένα ποιοτικό οικογενειακό με πολύ καλό εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, υβριδική τεχνολογία (άρα μικρότερη κατανάλωση) και την άνεση του αυτόματου κιβωτίου.

Να πούμε κι άλλα πλεονεκτήματα; Ο κινητήρας 1.0 λίτρου κρατάει τον ιδιοκτήτη μακριά από το φορολογικό στόχαστρο της εφορίας, οι χαμηλοί ρύποι (128 gr CO2/km) σημαίνουν ελάχιστα τέλη κυκλοφορίας (μόνο 82 € ετησίως) και η υβριδική τεχνολογία εξασφαλίζει καθημερινή κίνηση στον δακτύλιο της Αθήνας, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις εκδόσεις του νέου SEAT Leon, μαζί με τις τιμές, τον εξοπλισμό και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...