Ford Kuga Plug-In Hybrid: Ο ορισμός του σύγχρονου SUV

Το Plug-In υβριδικό Ford Kuga συνδυάζει τις αρετές της ηλεκτροκίνησης με την ανεξαρτησία της βενζίνης, δημιουργώντας ένα κορυφαίο σύνολο με εξελιγμένη τεχνολογία και τεράστιους χώρους.

  • -
  • -

Η επιλογή ενός νέου αυτοκινήτου έρχεται ύστερα από προσεκτική μελέτη όλων των χαρακτηριστικών του. Το Ford Kuga στην Plug-In Hybrid έκδοσή του επιβεβαιώνει στο έπακρο τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του, καθώς συνδυάζει όλα τα καλά στοιχεία από τις διαφορετικές τεχνολογίες της αυτοκίνησης. Ηλεκτρικό στην καθημερινότητα, για μηδενικούς ρύπους και ελάχιστο κόστος μετακίνησης, αλλά και βενζινοκίνητο στο ταξίδι, για να μην υπάρχει κανένας περιορισμός αυτονομίας και επιπλέον χρόνος για την επαναφόρτιση της μπαταρίας! Παράλληλα, προτάσσει όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά του που το ανέδειξαν ως μια κορυφαία επιλογή για όλες τις ανάγκες.

Ford Kuga PHEV, πιο εύκολα από ποτέ!

Το Ford Kuga PHEV, το best-seller στην κατηγορία των Plug-In Hybrid οχημάτων στην Ευρώπη, συνοδεύεται σήμερα από συμφέρον χρηματοδοτικό πρόγραμμα με προνομιακό επιτόκιο μόλις 2,99%. Η απόκτηση ενός Ford Kuga PHEV γίνεται πολύ πιο εύκολη αλλά και ευχάριστη, χάρη στα 3 χρόνια δωρεάν συντήρηση και την κορυφαία εγγύηση Ford Protect που καλύπτει το αυτοκίνητο για 5 χρόνια ή 100.000 χιλιόμετρα. Έτσι ο ιδιοκτήτης απολαμβάνει χαμηλή μηνιαία δόση, χωρίς κανένα άγχος για επιπλέον έξοδα συντήρησης.

Black Package για ακόμη περισσότερο στυλ

Η δυναμική σχεδίαση που χαρακτηρίζει το Ford Kuga αλλά και οι επιπλέον λεπτομέρειες της έκδοσης ST-Line που τονίζει το σύνολο, έρχονται για να ολοκληρωθούν σε απόλυτο βαθμό με το επιπλέον πακέτο Black Package. Οροφή και καθρέπτες βάφονται σε μαύρο χρώμα, ενώ μια μεγαλύτερη, επίσης μαύρη αεροτομή προσδίδει επιπλέον πυγμή στο πίσω μέρος του Ford Kuga. Η κλασική κεραία του ραδιοφώνου αντικαθίσταται από ένα shark fin και οι προφυλακτήρες αποκτούν μαύρες λεπτομέρειες, δίνοντας μια επιπλέον αναφορά στο συγκεκριμένο προαιρετικό πακέτο εμφάνισης. Οι εντυπωσιακές μαύρες πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου 20" είναι μάλλον και η μεγαλύτερη αλλαγή, με το μαύρο φρεζαριστό φινίρισμα που μαγνητίζει το βλέμμα του παρατηρητή.  

225 ίπποι με κατανάλωση 1,2 lt / 100 km

Το Ford Kuga PHEV χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα με συνδυαστική απόδοση τους 225 ίππους. Εφοδιάζεται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και καίει μόλις 1,2 λίτρα βενζίνης ανά 100 km! Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 56 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι οι καθημερινές μετακινήσεις ρουτίνας εκτελούνται δίχως να χρησιμοποιηθεί ούτε σταγόνα καυσίμου. Από την άλλη, όταν φτάσει η ώρα για ένα ταξίδι ή για εξόρμηση εκτός πόλης, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης εγγυάται μεγάλη αυτονομία και ελάχιστο χρόνο ανεφοδιασμού!

Η φόρτιση του Ford Kuga PHEV γίνεται πανεύκολα μέσω μιας οποιασδήποτε πρίζας. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 14,4 kWh και μπορεί να γεμίσει πλήρως μέσα σε 3,5 ώρες, αν ο ιδιοκτήτης προμηθευτεί τη συσκευή Ford WallBox για γρήγορη και απλή φόρτιση στο σπίτι. Όταν εξαντληθούν τα 56 χιλιόμετρα της αυτονομίας, τότε ο ιδιοκτήτης δεν έχει να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, ούτε το άγχος που παραδοσιακά έρχεται όταν αδειάζει η μπαταρία ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου. Ο βενζινοκινητήρας αναλαμβάνει την κίνηση του οχήματος, συνεπώς αποκλείεται το ενδεχόμενο να «μείνει» κάποιος στο δρόμο, επειδή χρειάστηκε να καλύψει μεγαλύτερη απόσταση ή απλά, ξέχασε να φορτίσει την μπαταρία.

Μοναδική ευρυχωρία και «οικογενειακό» πορτ-μπαγκάζ

Στο εσωτερικό του Ford Kuga PHEV το πρώτο πράγμα που προκαλεί εντύπωση είναι οι τεράστιοι χώροι του. Πέντε άτομα ταξιδεύουν με χαρακτηριστική άνεση, ενώ το συρόμενο πίσω κάθισμα προσφέρει ευελιξία στην καμπίνα, ανάλογα τις ανάγκες. Ο χώρος αποσκευών έως 581 λίτρων δίνει την… οικογενειακή πιστοποίηση, καθώς είναι σίγουρο ότι καλύπτει όλες τις ανάγκες. Την ίδια ώρα, η κορυφαία τεχνολογία κερδίζει αμέσως εκείνους που ζητούν τα πιο σύγχρονα συστήματα στο αυτοκίνητό τους. Η οθόνη αφής των 8 ιντσών στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας είναι γρήγορη και εύχρηστη χάρη στο κορυφαίο λειτουργικό σύστημα Ford SYNC 3. Υποστηρίζει κάθε λογής σύνδεση με smartphone (Apple CarPlay – Android Auto) και βρίσκεται μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, κάτι που αναβαθμίζει σημαντικά την ασφάλεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με LCD οθόνη 12,3" με κρυστάλλινη ευκρίνεια. Τα γραφικά αλλάζουν ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης και οι πληροφορίες που απεικονίζει παραμετροποιούνται ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού. Ο τελευταίος έχει στη διάθεσή του ακόμη και Head-Up Display εξαιρετικής ποιότητας που προβάλλει ακριβώς στα μάτια του χρήσιμες ενδείξεις, όπως την ταχύτητα, τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, ακόμη και τις υποδείξεις του συστήματος πλοήγησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σουίτα συστημάτων Ford Co-Pilot360 και τα ηλεκτρονικά της βοηθήματα, εξασφαλίζουν ότι το Ford Kuga θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αποτρέψει ένα ατύχημα. Με Adaptive Cruise Control, Speed Sign Recognition, Lane Keeping Assist και Blind Spot Assist, οι μικρές κάμερες σκανάρουν συνεχώς τον δρόμο, τις συνθήκες και τα υπόλοιπα οχήματα πληροφορώντας τον οδηγό σε πραγματικό χρόνο για ενδεχόμενους κινδύουνς. Συνεπώς, οι μετακινήσεις με το Ford Kuga PHEV γίνονται πάντα με κορυφαία ασφάλεια, απαράμιλλη άνεση και σύγχρονες λύσεις συνδεσιμότητας. Είτε πρόκειται για καθημερινές διαδρομές ρουτίνας, είτε για ταξίδια πολλών ωρών σε όλες τις συνθήκες.  

Το Ford Kuga PHEV αποτελεί έναν κορυφαίο συνδυασμό οικονομίας μετακίνησης, άνεσης και τεχνολογίας. Οι ευέλικτες λύσεις της Ford κάνουν την απόκτησή του πολύ πιο εύκολη και τα επιπλέον κίνητρα όπως τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και η ελεύθερη καθημερινή κίνηση στον δακτύλιο, συνθέτουν μια πραγματικά εξαιρετική πρόταση. Βρείτε το δικό σας Ford Kuga PHEV στο επίσημο δίκτυο Ford σε όλη την Ελλάδα!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...