Αναμονή 5 μήνες για δίπλωμα οδήγησης! Ποια ελληνική πόλη έχει την πρωτιά;

Όποιος φτιάξει σήμερα τα χαρτιά του για να δώσει εξετάσεις για δίπλωμα, θα περιμένει περίπου 5 μήνες. Οι καθυστερήσεις σε αυτή την πόλη είναι οι μεγαλύτερες.

  • -
  • -

Καθυστερήσεις για την παραλαβή των οχημάτων, καθυστερήσεις για τις πινακίδες κυκλοφορίας και πλέον, καθυστερήσεις ακόμη και για το δίπλωμα οδήγησης. Μάλιστα, στην πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας, η αναμονή για να δώσει κάποιος εξετάσεις για άδεια μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τους 5 μήνες, με τους πολίτες να ταλαιπωρούνται απίστευτα.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή ιστοσελίδα «thebest.gr», η καθυστέρηση στα διπλώματα αυτοκινήτων είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για τις Σχολές Οδηγών στην Πάτρα. «Αν γραφτεί κάποιος σήμερα για να πάρει δίπλωμα θα δώσει την πρακτική του εξέταση σε πέντε μήνες. Η αναμονή είναι τεράστιο πρόβλημα στην Πάτρα» τονίζει στο thebest.gr o πρόεδρος του σωματείου εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής Ν. Αχαΐας Γιώργος Παναγιωτόπουλος:

«Αποτέλεσμα αυτού είναι να φαίνεται μεν ότι στη σχολή έχουμε συνεχώς κόσμο αλλά να είναι ο ίδιος κόσμος, να μην αλλάζει. Το πρόβλημα της αναμονής έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολύ λίγοι εξεταστές. Η Πάτρα είναι μια μεγάλη πόλη, που εξυπηρετεί και 60.000 φοιτητές, εκτός από τους κατοίκους της. Δεν θεωρώ ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνο του ως δια μαγείας, εκτός και αν όλοι πάνε για διπλώματα σε Αίγιο, Αγρίνιο και Πύργο και στην Πάτρα μείνουμε εμείς να δίνουμε 1.000 διπλώματα το χρόνο. Όπως είναι αυτονόητο αν γίνει αυτό τότε εμείς θα κλείσουμε. Εμείς επισημαίνουμε το πρόβλημα που κυρίως αφορά την ταλαιπωρία του πολίτη».

patra

Δες εδώ τις κατηγορίες διπλώματος οδήγησης - Τι οχήματα μπορείς να οδηγήσεις

Σε ό, τι αφορά τις ηλικιακές ομάδες που ως επί το πλείστον δείχνουν ενδιαφέρον να βγάλουν δίπλωμα, ο κ. Παναγιωτόπουλος, λέει ότι «είναι κυρίως οι νεαρές ηλικίες, από 17 μέχρι και 30 ετών αλλά υπάρχουν και μεγαλύτερες ηλικίες που ενδιαφέρονται για μηχανές, για επαγγελματικά διπλώματα, φορτηγά, νταλίκες, λεωφορεία γιατί έχουν αποφασίσει να βγουν να δουλέψουν σε αυτόν τον τομέα».

Πηγή: thebest.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...