Το νέο Ford Ranger Raptor θα συμμετάσχει σε αγώνα Baja με βιοκαύσιμο [Video]

Το Ranger Raptor θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο αγώνα καταναλώνοντας βιοκαύσιμο χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα της Shell.

  • -
  • -

Η Ford ανακοίνωσε ότι το νέο Ranger Raptor θα είναι το νέο off-road όχημά της που θα λάβει μέρος στον αγώνα SCORE International Baja 1000 – έναν από τους σκληρότερους και πιο απαιτητικούς του είδους σε όλο τον κόσμο. Το Ranger Raptor θα συμμετάσχει σε αυτόν τον αγώνα κάνοντας χρήση βιοκαυσίμου χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα, καταδεικνύοντας τις δυνατότητες αυτών των καυσίμων στα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα. Πρόκειται για ένα μίγμα της Shell (αιθανόλη και βιονάφθα) σε αναλογία 1/3.

side

Η Ford Performance συνεργάστηκε τόσο με την Kelly Racing από την Αυστραλία που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του συγκεκριμένου Ranger Raptor, όσο και με την Αμερικανική Lovell Racing που έχει αναλάβει την εξέλιξη και συμμετοχή του αυτοκινήτου στον αγώνα, ο οποίος ξεκινά στις 18 Νοεμβρίου. Η Lovell Racing, με επικεφαλής τον πολυπρωταθλητή σε off-road διοργανώσεις, Brad Lovell, είναι μία από τις βασικές ομάδες της Ford Performance σε αγώνες εκτός δρόμου.

Αποτελώντας ένα διαχρονικό, παγκόσμιο σύμβολο για την Ford, το συγκεκριμένο Ranger κατασκευάστηκε και δοκιμάστηκε στην Αυστραλία πριν μεταφερθεί στις ΗΠΑ για την τελική εξέλιξη και δοκιμή, πριν από τον αγώνα αντοχής. 

BajaRangerRaptor-07

Το Baja 1000, που πραγματοποιείται στη χερσόνησο της Μπάχα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, θεωρείται ένας από τους πιο διάσημους αγώνες σε off-road επιφάνειες, προσελκύοντας αγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αναμετρηθούν με τα ύπουλα εδάφη της ερήμου, τις απότομες υψομετρικές διαφορές και τις δύσκολες αναβάσεις.

Στο παρελθόν, τόσο το F-150 Raptor όσο και το Ford Bronco, έχουν αγωνιστεί στο Baja σημειώνοντας μάλιστα μεγάλη επιτυχία. Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για το «νορμάλ» F-150 Raptor του 2017 που τερμάτισε στο βάθρο των νικητών πριν διανύσει επιπλέον 400 μίλια για να φτάσει πίσω στην έδρα του, είτε για το Bronco R που αποτέλεσε την πλατφόρμα εξέλιξης του τρέχοντος Bronco, ή ακόμα και για το όχημα με το οποίο η Ford πήρε την νίκη στη γενική κατάταξη το 1969, τα σκληροτράχηλα μοντέλα της Ford έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο συγκεκριμένο αγώνα. 

BajaRangerRaptor-2

Η Ford Performance πιστεύει ότι το νέο Ranger Raptor είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την πρόκληση, όντας κατασκευασμένο σύμφωνα με τους κανόνες της κατηγορίας «stock» του αγώνα, που σκοπό έχει να αναδείξει τις ικανότητες των οχημάτων παραγωγής.

Η αμερικανική μάρκα εργάζεται προκειμένου να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα παγκοσμίως σε όλα τα οχήματα, τις δραστηριότητες και την εφοδιαστική της αλυσίδα το αργότερο έως το 2050, αλλά και να εκπληρώσει ταυτόχρονα τους ενδιάμεσους στόχους έως το 2035. Καθώς η Ford λανσάρει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις για τα δημοφιλέστερα μοντέλα της, η εταιρεία συνεχίζει να διερευνά και να αναπτύσσει επιλογές εναλλακτικών καυσίμων σε όλα τα οχήματά της, συμπεριλαμβανομένων των αγωνιστικών, ώστε να προσφέρει στους πελάτες αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος.

Δείτε ακόμη: Τίτλοι τέλους για το Ford Fiesta: Ποιες εκδόσεις έχουν μείνει; - Τιμή

Τα οχήματα που καταναλώνουν εναλλακτικά καύσιμα μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου συγκριτικά με τις αντίστοιχες εκδόσεις που χρησιμοποιούν συμβατικά καύσιμα σε όλο τον κύκλο ζωής τους, που περιλαμβάνει εκπομπές τόσο από την παραγωγή όσο και από την κατανάλωση των καυσίμων.

Δείτε το νέο Ranger Raptor με το οποίο η Ford θα συμμετάσχει στον αγώνα Baja 1000 ενώ δοκιμάζεται κατά τη διάρκεια του shakedown πριν από τον αγώνα, στο παρακάτω video:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...