Επίθεση ακτιβιστών σε Ferrari, Bentley και Bugatti! – Δείτε εικόνες και video

Μεγάλες αντιπροσωπείες πολυτελών μαρκών δέχονται επίθεση από ακτιβιστές. Άνδρες και γυναίκες πετούν μπογιές στις βιτρίνες, με την αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις.

  • -
  • -

Μέλη του κινήματος «Just Stop Oil» επιχείρησαν και κατάφεραν να προκαλέσουν ζημιές σε κεντρικές αντιπροσωπείες των Ferrari, Bentley και Bugatti στο Λονδίνο, διαμαρτυρόμενοι για τα ορυκτά καύσιμα και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, δύο γυναίκες ψέκασαν με πορτοκαλί μπογιά τις βιτρίνες των πολυτελών καταστημάτων στην εύπορη συνοικία Mayfair στο West End.

aktivistes

Η αστυνομία του Λονδίνου αντέδρασε άμεσα και συνέλαβε τους δύο ακτιβιστές με την κατηγορία του βανδαλισμού και της εγκληματικής βλάβης. Τα μέλη της οικολογικής οργάνωσης διαμαρτύρονται για τη στρατηγική των κατασκευαστών αυτοκινήτων και την αδιαφορία τους προς την προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποιώντας όλο και περισσότερες επιθέσεις σε αντιπροσωπείες και premium οχήματ σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Το πιο διάσημο χτύπημα των ακτιβιστών

Η επίθεση που έκανε παγκόσμια διάσημη την ομάδα των ακτιβιστών «Just Stop Oil» ήταν φυσικά, αυτή στον πίνακα του Van Gogh «Ηλιοτρόπια» στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Η κίνηση να πετάξουν σούπα σε ένα από τα σπουδαιότερα έργα τέχνης, προκάλεσε τις έντονες δράσεις του κόσμου.

aktivistes

Η οργάνωση επιθυμεί με κάθε τρόπο να τραβήξει την προσοχή των media και του κοινού, με σκοπό να τους ευαισθητοποιήσει, όπως υποστηρίζει η ίδια. Ο εκπρόσωπος της «Just Stop Oil» προειδοποίησε πως παρά τις συλλήψεις θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις, έως ότου θεσπιστούν μέτρα για τη μείωση της εκμετάλλευσης των ορυκτών καυσίμων και το τέλος της εκτόξευσης του κόστους ζωής στη Μεγάλη Βρετανία και της ενέργειας.

aktivistes

Διαβάστε επίσης: ΣΟΚ στη Ferrari – Χάκερς έκλεψαν χιλιάδες έγγραφα

«Αυτή είναι μια πράξη αντίστασης ενάντια σε μια εγκληματική κυβέρνηση και το γενοκτονικό σχέδιο της. Οι υποστηρικτές μας θα επιστρέφουν κάθε μέρα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά μας: όχι άλλο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, μετά την επίθεση στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...