Μοτοδυναμική: Η ελληνική εταιρεία με έσοδα-ρεκόρ από οχήματα

Για την εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των πολυτελών οχημάτων, των ενοικιαζόμενων, των δικύκλων και των προϊόντων θαλάσσης, τα έσοδα του 9μήνου ξεπεράσαν τα 100 εκατ. ευρώ.

  • -
  • -

Η Μοτοδυναμική, εταιρεία που εκπροσωπεί την Porsche, τη Yamaha και τη Sixt στην Ελλάδα, ανακοίνωσε τα οικονομικά μεγέθη του ενιαμήνου του 2022, με τα αποτελέσματα να εντυπωσιάζουν. Συγκεκριμένα, το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 37,9% σε σύγκριση με το 2021 και ανήλθαν στα 102,5 εκ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda) ανήλθαν σε 22,4 εκ. €, αυξημένα κατά 85,5% ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν στα 13,5 εκ. € υπερδιπλάσια από αυτά του 2021.

Όσον αφορά το τρίτο τρίμηνο του έτους, οι πωλήσεις του ομίλου παρουσίασαν αύξηση κατά 45,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 και ανήλθαν στα 44,7 εκ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda) ανήλθαν στα 14,6 εκ. € αυξημένα κατά 55,1% ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν στα 10,3 εκ. € αυξημένα κατά 41,3%.

Θεαματική άνοδος στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Οι πωλήσεις δικύκλων και προϊόντων θαλάσσης Yamaha διατήρησαν την θετική τους πορεία, αν και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα επιμένουν, παρουσιάζοντας αύξηση 19,5% στα 50,7 εκ. ευρώ. Ακόμα πιο θετική εξέλιξη για τις πωλήσεις αυτοκινήτων Porsche που ανέρχονται στα 19,9 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 49,6% σε μια συνολική αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα που παρουσίασε μόλις οριακή αύξηση στο ενιάμηνο του 2022.

motodinamiki

Θεαματική η ανάκαμψη στη δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt με τις πωλήσεις του 3ου τριμήνου να παρουσιάζουν μια αύξηση 51,3% στα 21,2 εκ. ευρώ και συνολική αύξηση 74,5% στα 32,5 εκ. ευρώ στο ενιάμηνο.

Οι θετικές λειτουργικές χρηματοροές του ομίλου συνέβαλαν στη χρηματοδότηση του νέου στόλου της Sixt, με το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης να προέρχεται από δανεισμό. Έτσι ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου αυξήθηκε κατά 8,6 εκ. ευρώ στα 18,9 εκ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει η φθηνότερη Porsche στην Ελλάδα;

Εμφανώς ικανοποιημένος, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μοτοδυναμική, Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: «Έχοντας από τη μία προσαρμοστεί στις συνεχιζόμενα απρόβλεπτες συνθήκες παραδόσεων και ικανοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ισχυρή ζήτηση των προϊόντων Yamaha και Porsche, αλλά απολαμβάνοντας από την άλλη μια δυνατή τουριστική σεζόν με την Sixt, βλέπουμε τα μεγέθη μας να αναπτύσσονται θεαματικά. Οδεύουμε με αυτοπεποίθηση προς την ολοκλήρωση μιας χρονιάς-ρεκόρ για τον όμιλο σε όλα τα επίπεδα».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...