Ανοίγει ξενοδοχείο με ρεύμα από… Hyundai Ioniq 5!

Η λειτουργία V2L του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Hyundai, επιτρέπει τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου που θα τροφοδοτείται με ρεύμα από τις μπαταρίες του Ioniq 5.

  • -
  • -

Συνήθως τα ξενοδοχεία φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Hyundai όμως αποφάσισε να κάνει το ανάποδο και να δημιουργήσει ένα ξενοδοχείο το οποίο θα τροφοδοτείται με ηλεκτρισμό από τις μπαταρίες ενός Ioniq 5. Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Hyundai έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως… τετράτροχη μπαταρία για εξωτερικές συσκευές, χάρη στο σύστημα V2L (vehicle-to-load). Σύμφωνα με τη μάρκα, χρησιμοποιώντας έναν αντάπτορα, οι ιδιοκτήτες του Ioniq 5 θα μπορούν να συνδέσουν διάφορες συσκευές με το όχημα προκειμένου να τροφοδοτηθούν με ρεύμα, όπως ψυγεία, καφετιέρες, υπολογιστές και οτιδήποτε άλλο έχει πρίζα.

Προκειμένου να κάνει γνωστή αυτή τη λειτουργία του αυτοκινήτου, αλλά και να αποδείξει πόσο αποδοτική είναι, η Hyundai στην Αγγλία πρότεινε να δημιουργηθεί ένα ξενοδοχείο το οποίο δεν θα έχει ηλεκτρική εγκατάσταση. Θα στηρίζεται αποκλειστικά στο Ioniq 5! Πρόκειται να ανοίξει για τρεις εβδομάδες και θα βρίσκεται στο Essex του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι εγκαταστάσεις θα αποτελούνται από μια σουίτα με φορτιστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ένα εστιατόριο και μια αίθουσα κινηματογράφου.

Δείτε τη video-δοκιμή μας για το τετρακίνητο Hyundai Ioniq 5 325 PS AWD

Θα υπάρχουν πολλές ηλεκτρικές συσκευές, όπως βραστήρες, καφετιέρες, τηλεοράσεις, προτζέκτορες, ηχεία και μηχανή ποπ κορν, οι οποίες θα λειτουργούν όλες με ρεύμα από τις μπαταρίες του Hyundai Ioniq 5. Είναι σίγουρα μια πολύ ωραία ιδέα που αναδεικνύει με τον σαφέστερο τρόπο τις ικανότητες του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το οποίο δεν έχει μόνο εντυπωσιακή εμφάνιση! Για την ακρίβεια πρόκειται για ένα από τα πιο εξελιγμένα μοντέλα του είδους, βασισμένο σε ηλεκτρική αρχιτεκτονική των 800V που του επιτρέπει να φορτίζει ταχύτατα και να διαχειρίζεται με άριστο τρόπο την ενέργεια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...