Υβριδικό οικογενειακό με 160 ίππους, 405 lt χώρο αποσκευών και τιμή 23.000 ευρώ – Ποιο είναι;

Ένα οικονομικό αυτοκίνητο για οικογένειες που καταφέρνει να προσφέρει και ζωηρές επιδόσεις σε πολύ χαμηλή τιμή.

  • -
  • -

Με τις τιμές των αυτοκινήτων να έχουν πάρει την ανιούσα, το να βρεις ένα αυτοκίνητο που να εκπληρώνει την πλειονότητα των επιθυμιών σου και να πωλείται σε τιμή-ευκαιρία, γίνεται όλο και δυσκολότερο. Και κάπου εκεί μέσα στο χάος των μικρομεσαίων που έχουν ξεπεράσει τις 25.000 ευρώ από τη βασική τους έκδοση και πλησιάζουν τάχιστα τις 30.000, έρχεται ένα σαν αυτό που έχουμε επιλέξει σήμερα για να «ταπεινώσει» των ανταγωνισμό.

Μοντέρνο ώστε ποτέ κανείς να μην σας πει συντηρητικούς, με χώρους για όλα τα μέλη της οικογενείας για τα ταξίδια του Σαββατοκύριακου και ζωηρό turbo μοτέρ βενζίνης, προσφέρει όλα όσα μπορεί να ζητήσεις με τιμή που βλέπουμε πλέον σε πλούσια εξοπλισμένα supermini.

Όσον αφορά την πλευρά της λογικής, τα 405 lt του χώρου αποσκευών φροντίζουν για όλες τις αποσκευές των επιβατών με ευκολία. Παράλληλα, η υβριδική τεχνολογία των 48V που υποστηρίζει τον θερμικό κινητήρα βοηθά ώστε η κατανάλωση να βρίσκεται μόλις στα 5,6 lt/100km. Στον εξοπλισμό στοιχεία όπως η οθόνη των 8” για το infotainment, η κάμερα οπισθοπορίας, η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης Apple CarPlay ή Android Auto και ένα ασύγκριτα πλούσιο πακέτο συστημάτων ασφαλείας, δείχνουν πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά εξοπλισμένο όχημα.

Από την άλλη, για την πλευρά του συναισθήματος φροντίζει το αποδοτικό 1.500άρι μοτέρ των 160 ίππων, το οποίο συνδυάζεται με ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Με επιδόσεις της τάξης των 8,6 δευτερολέπτων για το σπριντ έως τα πρώτα 100 km/h από στάση και τελική ταχύτητα 210 km/h, σίγουρα η λέξη «νωχελικό» δεν είναι η πρώτη που σου έρχεται στο μυαλό.

Πόσο κοστίζουν όλα τα παραπάνω; 23.090 ευρώ! Ναι, ένα οικογενειακό μοντέλο με ικανοποιητικότατο πακέτο εξοπλισμού και έναν τελευταίας τεχνολογίας κινητήρα 160 ίππων ο οποίος χρησιμοποιεί μάλιστα και ήπια υβριδική τεχνολογία, εν έτη 2023 κοστίζει ούτε 100 ευρώ πάνω από τις 23.000.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, αναφερόμαστε στο κορεατικής καταγωγής Hyundai i30 Fastback στην έκδοση 1.5Τ 160 PS iMT 48V Hybrid Premium. Το μικρομεσαίο μοντέλο βρισκόταν ήδη πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού, αλλά ειδικά μετά και την τελευταία του ανανέωση έγινε ακαταμάχητο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για την συγκεκριμένη έκδοση, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα βρείτε όλα τα αντίστοιχα στοιχεία και για την υπόλοιπη γκάμα εκδόσεων.

i30 fastback

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...