Suzuki S-Cross: Το πιο πλούσιο υβριδικό οικογενειακό SUV

Έχοντας μία θετική απάντηση σε ό,τι κι αν ψάχνει ο αγοραστής, το νέο Suzuki S-CROSS διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του απόλυτου οικογενειακού αυτοκινήτου.

  • -
  • -

Το Suzuki S-CROSS ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες υβριδικές προτάσεις ώστε να βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας, προσφέρει οικονομία καυσίμου, άνεση για όλους τους επιβάτες και φυσικά έντονο αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας. Διαθέτει επιβλητικό design χάρη στο οποίο ξεχωρίζει στον δρόμο, μεγάλη παλέτα τεχνολογικών λύσεων όπως τα εξελιγμένα και αναγνωρισμένα συστήματα τετρακίνησης της Suzuki, καθώς και πληθώρα ψηφιακών συστημάτων.

Τα αυτοκίνητα της Suzuki έχουν διαχρονικά αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό, το οποίο σε αυτά έχει βρει τον τρόπο να καλύπτει τις ανάγκες του με αξιοπιστία και αντοχή στον χρόνο. Επιπλέον, είναι πολλοί εκείνοι που έχουν εκτιμήσει τη δυνατότητα για ύπαρξη τετρακίνησης σε κάθε μοντέλο που φέρει το σήμα της Suzuki, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο. Η τετρακίνηση είναι ένα χαρακτηριστικό αρκετά χρήσιμο στη χώρα μας, καθώς προσφέρει την ικανότητα κίνησης σε εκτός δρόμου διαδρομές ακόμα και αυξημένης δυσκολίας, ενώ στην άσφαλτο εξασφαλίζει ότι η ισχύς θα περάσει πιο ομάλα στον δρόμο επιτρέποντας στον οδηγό να έχει έλεγχο του αυτοκινήτου, ακόμα και όταν η πρόσφυση είναι περιορισμένη. Δεδομένου ότι όλα τα μοντέλα της γκάμας μπορούν να εφοδιαστούν με αυτή τη δυνατότητα, αναμενόμενα το αγοραστικό κοινό εμπιστεύεται εδώ και χρόνια την ιαπωνική μάρκα.

Πλούσιος εξοπλισμός σε κάθε έκδοση

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/0399f83da15a8059e80d1da0333e83b2.jpg

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, το SUV της Suzuki δίνει στον χρήστη ένα πλήρες πακέτο ήδη από τη βασική έκδοση. Χαρακτηριστικά, ακόμα και ο αγοραστής που θα επιλέξει την πιο προσιτή ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές, θα νιώσει ότι έχει στην κατοχή του εξοπλιστικά στοιχεία που συνήθως ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό όπως ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, φώτα LED, οθόνη αφής για τον έλεγχο του infotainment και φυσικά την ομπρέλα συστημάτων ασφαλείας με την ονομασία Suzuki Safety Support.

Υβριδικές λύσεις αιχμής

Στο Suzuki S-CROSS ο αγοραστής θα συναντήσει την εφαρμογή υβριδικών λύσεων στα κινητήρια σύνολα, στοιχείο που φέρνει το αυτοκίνητο στην αιχμή της τεχνολογίας. Τα υβριδικά συστήματα προσφέρουν στον οδηγό τον καλύτερο συνδυασμό ανάμεσα στο ηλεκτρικό μέλλον που έρχεται και τις πολλές δεκαετίες εξέλιξης που έχει δεχτεί ο βενζινοκινητήρας. Με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης, χωρίς να καλείται να αλλάξει συνήθειες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2bf6fffc5fb355256704f60650cde332.jpg

Επιπλέον, η επιλογή υβριδικών συνόλων μεταφράζεται σε μειωμένη κατανάλωση καυσίμου άρα και μειωμένα έξοδα για κάθε μετακίνηση. Η χρήση του ρεύματος σε περιόδους έντονου φορτίου σημαίνει ότι ο κινητήρας βενζίνης θα έχει βοήθεια στο έργο του, οπότε θα χρησιμοποιήσει μικρότερη ποσότητα καυσίμου. Επιπλέον, η απόκριση γίνεται ταχύτερη χάρη στον άμεσο χαρακτήρα που έχουν οι ηλεκτρικοί κινητήρες.

Στο ιαπωνικό SUV η υβριδική τεχνολογία συνδυάζεται με δύο κινητήρες. Ο πρώτος είναι ο ισχυρός 1.4 Hybrid 48V η συνδυαστική απόδοση στον οποίο φτάνει τους 129 ίππους, ισχύς που χαρίζει κορυφαίες επιδόσεις όπως η επιτάχυνση 0-100 km/h σε 9,5 δευτερόλεπτα. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση καυσίμου μπορεί να περιοριστεί μέχρι και στα 4,6 λίτρα για κάθε 100 km, με τις εκπομπές ρύπων να μην ξεπερνούν τα 120 gr/km, τιμή η οποία οδηγεί σε χαμηλά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδο στον Δακτύλιο κάθε μέρα. Το εν λόγω σύνολο συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e05855c4ffda833d562d0611d97e2e5f.jpg

Ο δεύτερος υβριδικός κινητήρας είναι ο ολοκαίνουριος 1.5 Strong Hybrid ο οποίος αποδίδει 116 ίππους, με την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα να είναι αυξημένη στους 33 ίππους. Η μεγάλη διαφορά αυτού του συνόλου είναι ότι υπάρχει δυνατότητα και για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, ανάλογα με το φορτίο της μπαταρίας και την πίεση που ασκεί ο οδηγός στο πεντάλ του γκαζιού. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι το αυτόματο AGS των 6 σχέσεων και η κατανάλωση μπορεί να περιοριστεί μέχρι και στα 4,6 lt/100 km σε αστικές συνθήκες, ενώ οι εκπομπές ρύπων είναι ακόμα χαμηλότερες, στα 118 gr/km.

Επιπλέον, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων διαθέτει και paddles. Έτσι ο οδηγός όχι μόνο γλιτώνει από την ταλαιπωρία του λεβιέ ταχυτήτων και του συμπλέκτη στην καθημερινότητα, αλλά μπορεί όταν το επιθυμήσει να πάρει τον απόλυτο έλεγχο και να επικεντρωθεί στην απόλαυση της οδήγησης που μπορεί να του προσφέρει το S-CROSS σε κάθε διαδρομή.

Προηγμένη τεχνολογία, εξελιγμένη τετρακίνηση και ασφάλεια

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/1dabc92b579a96fea993011f9cd72bda.jpg

Εκτός από τη χρήση υβριδικών λύσεων, το Suzuki S-CROSS διαθέτει προηγμένη τεχνολογία σε κάθε δυνατό τομέα. Ο πιο ξεχωριστός από αυτούς και εκείνος που βρίσκεται στο DNA της μάρκας περισσότερο από κάθε άλλο είναι η τετρακίνηση ALLGRIP Select. Η Suzuki είναι διάσημη για τα συστήματα τετρακίνησης που διαθέτει, παράδοση που συνεχίζεται και στο S-CROSS. Tο σύστημα Suzuki ALLGRIP εξασφαλίζει ότι το αυτοκίνητο θα έχει τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση σε κάθε συνθήκη και έδαφος, διαθέτοντας 4 διαφορετικές επιλογές, οι οποίες μπορούν να δώσουν τη λύση σε κάθε περίσταση: Auto, Sport, Snow και Lock. Πρόκειται για μια ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, αλλά μηχανική τετρακίνηση, που είναι πάντα διαθέσιμη και η απόδοσή της είναι εντελώς ανεξάρτητη από την ενέργεια της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος.

Νέα συστήματα πολυμέσων και συνδεσιμότητας

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/621103f133cd93bdd8d1a97b0a0e03f4.jpg

Μαζί με την προστασία και την ασφάλεια το Suzuki S-CROSS προσφέρει στον χρήστη κάθε καινοτομία που ζητάει, μέσω της νέας γενιάς του Audio Display. Πρόκειται για το ολοκαίνουριο σύστημα της Suzuki,το οποίο έρχεται να δώσει μία πολύ σύγχρονη αύρα στο infotainment, μέσω του πλήρως ανανεωμένου λογισμικού αλλά και του πολύ βελτιωμένου υλικού που περιλαμβάνει, όπως η οθόνη διαγωνίου μέχρι και 9 ιντσών και τα χειριστήρια. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η οθόνη πληροφοριών που υπάρχει στον πίνακα οργάνων η οποία μεταφέρει στον οδηγό αυξημένη πληροφορία αλλά με απλό και εύκολο στην κατανόηση τρόπο, ενώ ειδικής αναφοράς αξίζει η κάμερα προβολής 360 μοιρών, η οποία αναλαμβάνει να δείξει στον οδηγό μία σφαιρική και ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με ό,τι μπορεί να βρίσκεται στο περιβάλλον του αυτοκινήτου.

Άνεση κορυφαίου επιπέδου για όλους

Η άνεση σε ένα SUV είναι βασικό ζητούμενο και το S-CROSS έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να την προσφέρει στο μέγιστο βαθμό, σε κάθε επιβάτη που θα φιλοξενηθεί στην καμπίνα του. Η τελευταία έχει 5θέσια διάταξη για να μετακινούνται όλοι με ευκολία, ενώ αυξημένος είναι ο χώρος αποσκευών που φτάνει τα 430 λίτρα, προκειμένου να χωρέσουν όλα τα απαραίτητα, νούμερο το οποίο γίνεται ακόμα εντυπωσιακότερο αν αναλογιστεί κάποιος τις μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις καθώς το μήκος φτάνει τα 4.300 mm, παράγοντας ο οποίος συνδράμει τα μέγιστα στην ευελιξία όταν η κίνηση γίνεται σε αστικό περιβάλλον. Το αίσθημα της ευρυχωρίας στην καμπίνα έρχεται να τονίσει η εντυπωσιακή πανοραμική οροφή.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/90cc32507c4a27d3b92ce3530ffe62e6.jpg

Επιβλητική σχεδίαση

Εκτός από άνεση στην καμπίνα, το Suzuki S-CROSS προσφέρει και ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα όταν κάποιος το κοιτά απ’ έξω, με την εικόνα που φτάνει στα μάτια του παρατηρητή να είναι επιβλητική. Σε αυτό κυρίαρχο ρόλο παίζει η μπροστινή μάσκα που αποπνέει δυναμισμό, οι ζάντες που φιλοξενούνται στα φαρδιά φτερά, καθώς και ο τολμηρός και μυώδης σχεδιασμός που έχει ακολουθηθεί από τους σχεδιαστές. Τα παραπάνω οδηγούν στο να αποκομίσει ο οδηγός μία αίσθηση εμπιστοσύνης.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5e6997220bfacc4f5fb9b43fc98aefd2.jpg

Το νέο S-CROSS με την υβριδική του τεχνολογία, την αυθεντική τετρακίνηση ALLGRIP Select, τα υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας του Suzuki Safety Support και τους άνετους χώρους του, αποτελεί την ιδανική επιλογή για κάθε οδηγό που ψάχνει να αποκτήσει ένα SUV επόμενης γενιάς. Το νέο S-CROSS θα το βρείτε στο επίσημο δίκτυο εμπόρων Suzuki.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...