Ρεκόρ Guiness: Αυτοκίνητο 10 ίππων «έπιασε» τιμή 7 εκατομμύρια!

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει «στις πλάτες» του έναν πάρα πολύ σημαντικό τίτλο, για αυτό και κατάφερε να πιάσει αυτή την τιμή.

  • -
  • -

Οι συλλέκτες κλασικών αυτοκινήτων συχνά πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να αποκτήσουν «σημαντικά» μοντέλα, τα οποία μπορεί να είναι σπάνια και να έχουν μεγάλη ιστορική σημασία. Υπάρχουν όμως και αρκετά αυτοκίνητα τα οποία δεν είναι απλώς σπάνια, αλλά μοναδικά. Το τετράτροχο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι η παλαιότερη Rolls Royce που σώζεται στον πλανήτη. Κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της μάρκας το 1904 και βγήκε στο σφυρί αρκετά χρόνια πριν, στις 3 Δεκεμβρίου του 2007 από τον οίκο Bonhams.

Δείτε ακόμη: Προφητεία 120 ετών πάνω στην ηλεκτρική Rolls Royce Spectre

Κατάφερε να «πιάσει» 7.242.916 δολάρια. Ο πλειοδότης επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για έναν Βρετανό από το Λονδίνο. Με την τιμή αυτή, είναι η ακριβότερη Rolls Royce που πωλήθηκε μέσω δημοπρασίας. Εντάσσεται στην κατηγορία Veteran Car”, δηλαδή κατασκευής πριν το 1905. Η αμέσως επόμενη κατηγορία είναι η “Edwardian Car” και αφορά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από το 1905 έως το 1918, ενώ η κατηγορία “Vintage Car” είναι εκείνα του 1919 έως του 1930.

Η παλαιότερη Rolls Royce δουλεύει κανονικά!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πρόκειται για το πιο ακριβό “Veteran Car” που έχει πωληθεί ποτέ μέσω δημοπρασίας. Η ιστορική του σημασία άλλωστε είναι τεράστια, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της ιστορίας της Rolls Royce, μιας μάρκας – σύμβολο της πολυτέλειας και του κύρους που κατασκευάζει μέχρι και σήμερα μερικά από τα πιο ποιοτικά τετράτροχα στον κόσμο. Ο κωδικός που το συνοδεύει είναι Rolls Royce 20154”, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν το τέταρτο αυτοκίνητο που κατασκεύασε η νεοσύστατη τότε εταιρεία των Charles Rolls και Henry Royce. Μέχρι σήμερα διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση και ο μικρός κινητήρας των 10 ίππων δουλεύει όπως την πρώτη μέρα λειτουργίας του!

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...