Μια προφητεία 120 ετών πάνω στην ηλεκτρική Rolls Royce Spectre!

Οι ιδρυτές της Rolls Royce αποδείχθηκαν απίστευτα διορατικοί, καθώς κατάφεραν να προβλέψουν την κυριαρχία της ηλεκτροκίνησης πριν από έναν αιώνα!

  • -
  • -

Η νέα ηλεκτρική Rolls Royce Spectre πραγματοποιεί εδώ και καιρό δοκιμές στο δρόμο και ετοιμάζεται για να περάσει στην παραγωγή. Η ιδέα της ηλεκτροκίνησης όμως δεν είναι νέα για τη φίρμα. Οι δύο ιδρυτές της, ο Charles Rolls και ο Henry Royce είχαν «δει» από νωρίς τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ειδικά για την υπερπολυτελή κατηγορία που ήθελαν να δραστηριοποιηθούν.

Χωρίς οσμές από καυσαέρια και με ασυναγώνιστη ησυχία, η ηλεκτροκίνηση ήταν η τέλεια λύση, τότε που οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν είχαν τη ραφιναρισμένη, βελούδινη λειτουργία όπως οι πιο σύγχρονοι. Ακόμη και οι κορυφαίοι V12 της Rolls Royce. Ο Henry Royce ήταν… εθισμένος με την ηλεκτροκίνηση. Έφτιαχνε δυναμό, ηλεκτρικά μοτέρ για γερανούς και οτιδήποτε άλλο σχετικό με το ρεύμα.

Ο Charles Rolls από την άλλη, χρησιμοποιούσε την ηλεκτροκίνηση ως σημείο αναφοράς για τα αυτοκίνητά τους. Ήθελε έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης «τόσο ήσυχο και βελούδινο» όσο ένας ηλεκτροκινητήρας. Οραματιζόταν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην γκάμα της Rolls Royce, όμως η τότε τεχνολογία δεν βοηθούσε στην επίτευξη αυτού του φιλόδοξου πλάνου.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τον Απρίλιο του 1900, 122 ολόκληρα χρόνια πριν, ο Charles Rolls είχε δηλώσει: «Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά αθόρυβο και καθαρό. Δεν υπάρχει καμία μυρωδιά, καμία δόνηση. Και τα ηλεκτρικά θα είναι πάρα πολύ χρήσιμα όταν δημιουργηθεί δίκτυο σταθμών φόρτισης. Αλλά για την ώρα, δεν περιμένω ότι θα είναι λειτουργικά, για πολλά ακόμη χρόνια».

Όπως όλα δείχνουν σήμερα, τα «πολλά χρόνια» ήταν τελικά περίπου 120. Σύντομα, το όραμα του Rolls θα πραγματοποιηθεί με την έλευση της Rolls Royce Spectre. Οι… fan του James Bond αναγνωρίζουν κατευθείαν την προέλευση του ονόματος. Το αυτοκίνητο έχει ήδη ξεκινήσει να δοκιμάζεται στην πίστα του Nurburgring και δεν θα αργήσει να παρουσιαστεί στην τελική μορφή του.

Δείτε ακόμη: Έκανε τατουάζ το σήμα της Rolls Royce στο πρόσωπό του!

Για την ώρα κυκλοφορεί καμουφλαρισμένο για να μην αποκαλυφθεί η σχεδίασή του. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι βασίζεται στην πλατφόρμα των Phantom και Cullinan. Η βασική δομή του πλαισίου έχει δεχθεί ακόμη περισσότερες ενισχύσεις και οι δύο ηλεκτροκινητήρες αναμένεται ότι θα αποδίδουν περίπου 600 ίππους. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την μπαταρία, την αυτονομία, τον χρόνο φόρτισης και το ηλεκτρικό σύστημα γενικότερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...