Ποια κρίση; Η Tesla έκανε νέο ρεκόρ πωλήσεων!

Παρά τη γενικότερη κρίση στην παραγωγή αυτοκινήτων και την έλλειψη chip που καθυστερεί τα εργοστάσια, η Tesla δείχνει να διανύει την καλύτερη φάση της.

  • -
  • -

Το τρίτο τρίμηνο του 2022 αποδείχθηκε εντυπωσιακά δυνατό για την Tesla, μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η εταιρεία του Elon Musk κατάφερε να σπάσει τα προηγούμενα ρεκόρ της αφού έφτιαξε 365.000 αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια του τριμήνου, με τις παραδόσεις σε πελάτες να αγγίζουν τις 343.000! Μάλιστα, η Tesla αναφέρει ότι πολλά από τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν βρίσκονται ήδη σε διαδικασία μεταφοράς προς τον τελικό προορισμό τους, οπότε και το τέταρτο τρίμηνο του έτους θα αναμένεται πολύ καλό.

Για να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς, να πούμε ότι το τρίτο τρίμηνο του 2021, δηλαδή την αντίστοιχη περίοδο του χρόνου, πέρυσι, η Tesla είχε κλείσει τα αποτελέσματά της με 241.300 μονάδες. Πάνω από 120.000 αυτοκίνητα λιγότερα, δηλαδή! Αξίζει να σημειώσουμε ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2022 είχε περίπου 30.000 αυτοκίνητα λιγότερα για τη μάρκα, οπότε σημειώνεται σημαντική πρόοδος. Η αυξημένη δυνατότητα παραγωγής των τελευταίων μηνών έχει προσελκύσει ξανά αρκετούς πελάτες στην Tesla, καθώς γνωρίζουν ότι θα πάρουν στα χέρια τους το νέο τους αυτοκίνητο σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ποια μοντέλα της Tesla πούλησαν περισσότερο;

Όπως είναι εύκολο να μαντέψει κανείς, οι περισσότερες πωλήσεις της Tesla στηρίχθηκαν στο Model 3 και το Model Y. Τα δύο «βασικά» μοντέλα της γκάμας της πούλησαν συνδυαστικά 345.988 μονάδες και 325.158 έφτασαν στους ιδιοκτήτες τους. Στην αντίποδα, τα πολύ μεγαλύτερα και… πολύ ακριβότερα Model S και Model X πούλησαν συνολικά 19.935 μονάδες, με τις παραδόσεις στους ιδιοκτήτες να φτάνουν τις 18.672. Θυμίζουμε, ότι τα Tesla Model S και Tesla Model X είναι διαθέσιμα και σε εκδόσεις Plaid με 1.020 ίππους και καταιγιστικές επιδόσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...