Volkswagen T-Cross, T-Roc ή Taigο: Ποιος κερδίζει τον εμφύλιο στα B-SUV;

Για τον αγοραστή που ψάχνει ένα compact SUV η Volkswagen έχει τρεις επιλογές, τα T-Roc, T-Cross και Taigo. Τι προσφέρει το καθένα και πως επιλέγεις ανάμεσά τους;

  • -
  • -

Συνήθως οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ένα μοντέλο σε κάθε κατηγορία της αγοράς, λιγότερο συχνά έχουν δύο, ενώ είναι πραγματικά σπάνιο να βρεις μία μάρκα με τρεις ή περισσότερους εκπροσώπους σε μία κατηγορία.

Ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες της αγοράς όπως είναι τα B-SUV, δεν υπάρχει καμία μάρκα που να προσφέρει στον αγοραστή τόσο μεγάλη ποικιλία όπως η Volkswagen η οποία με τα T-Roc, T-Cross και Taigo καλύπτει σχεδόν τους πάντες. Αυτό που χρειάζεται είναι να εντοπίσουμε σε τι διαφέρουν τα τρία μοντέλα, έτσι ώστε κάποιος που είναι σε αναζήτηση νέου αυτοκινήτου να μπορεί να αποφασίσει ποιο ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του.

T-Cross

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/ae58233aaf4525d1b3e90d99356a66b8.JPG

Πηγαίνοντας από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο αρχικά συναντάμε το T-Cross. Έχει μήκος 4.110 mm και σχεδίαση αρκετά «τετράγωνη». Ο προσανατολισμός του είναι περισσότερο οικογενειακός ενώ το πορτ-μπαγκάζ μπορεί να είναι το μικρότερο μεταξύ των τριών, όμως ικανοποιεί με τα 385 λίτρα που μπορεί να χωρέσει. Το T-Cross είναι εκείνο που ίσως θα βολέψει περισσότερο κάποιον μέσα στην πόλη και ειδικά στο παρκάρισμα, αφού οι περιορισμένες διαστάσεις επιτρέπουν να χωρέσει ακόμα και σε πιο μικρές θέσεις. Η τιμή του ξεκινά από τα 22.700 ευρώ.

Δείτε ακόμαΤο νέο Volkswagen Polo GTI με τους 207 HP ήρθε στην Ελλάδα (τιμή)

Taigo

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/153b337eb5d72fc4afd6509f00b61412.jpg

Στη μέση όσον αφορά το μέγεθος βρίσκεται το Taigo, το οποίο από τη μία άκρη μέχρι την άλλη μετράει 4.271 mm. Το μεγαλύτερο μέγεθος έχει ως αποτέλεσμα και μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ, με τη χωρητικότητα εδώ να ανεβαίνει στα 440 λίτρα, όμως το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η coupe αισθητική, η οποία εκδηλώνεται μέσω της κλίσης που έχει η οροφή από τη μεσαία κολώνα και πίσω. Αυτό του δίνει μία πιο νεανική αύρα, οπότε μέσω του Taigo η Volkswagen απευθύνεται και σε αυτό το κομμάτι της αγοράς. Το ελάχιστο ποσό που απαιτεί είναι τα 22.900 ευρώ.

T-Roc

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/fa34819d27dab289d5ca27a72000ba57.JPG

Τα T-Cross και Taigo βασίζονται στην πλατφόρμα MQB-A0, δηλαδή εκείνη που συναντάμε και στο Polo, όμως το T-Roc ξεχωρίζει καθώς στοχεύει πιο ψηλά. Η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί είναι η MQB-A1, δηλαδή η ίδια με το Golf, οπότε έχει αέρα αυτοκινήτου μεγαλύτερης κατηγορίας. Αυτό γίνεται εμφανές αρχικά στις διαστάσεις, όχι τόσο με το μήκος που είναι ελαφρώς μικρότερο από το Taigo με 4.236 mm, αλλά κυρίως με το πλάτος που φτάνει τα 1.819 mm (1.760 mm το T-Cross, 1.757 mm το Taigo).

Εκτός από τις διαστάσεις η διαφορά είναι εμφανής και όταν μπει κάποιος στην καμπίνα με τα υλικά στο T-Roc να είναι πιο ποιοτικά, ενώ και το πορτ-μπαγκάζ έχει ελαφρώς μεγαλύτερη χωρητικότητα με 445 λίτρα. Η πιο προσιτή έκδοση του T-Roc έχει τιμή εκκίνησης τα 27.200 ευρώ.

Ποιο από τα B-SUV της Volkswagen ταιριάζει περισσότερο στις δικές σου ανάγκες;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...