Video-Δοκιμή: Citroen Ami, το μικρό ηλεκτρικό που οδηγείς από 16 ετών

Το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Citroen που το οδηγούν ακόμη και 16χρονοι έχει τρομερό ενδιαφέρον και μαγνητίζει τα βλέμματα όπου κι αν βρεθεί. Το οδηγούμε και μαθαίνουμε γιατί!

  • -
  • -

Το Citroen Ami είναι ένα από τα αυτοκίνητα (ή καλύτερα, τετράτροχα) που «μας έμειναν» ύστερα από τη δοκιμή του. Καταφέρνει να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω του, να αποτελέσει σημείο ενδιαφέροντος όπου κι αν κινείται και όλοι θέλουν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό. Συνήθως τέτοια απήχηση έχουν μόνο ειδικά, σπορ μοντέλα, αλλά το Ami αναμφίβολα έχει τον τρόπο του για να κερδίσει τον παρατηρητή.

Κάπου εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι θα ήταν άδικο αν το κρίναμε ως ένα κανονικό αυτοκίνητο. Άλλωστε, το Ami δεν παριστάνει ότι είναι ένα τέτοιο, ούτε η το πουλάει για αυτό το σκοπό. Πρόκειται για ένα όχημα μικροκινητικότητας, σχεδιασμένο για να περάσει όλη του τη ζωή μέσα στην πόλη. Με τελική ταχύτητα 45 km/h, δεν έχει καμία πιθανότητα να βγει εκτός αυτής, οπότε εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς.

Δείτε ακόμη: Τι αυτοκίνητα οδηγείς από 16 ετών στην Ελλάδα;

Το ασύγκριτο πλεονέκτημά του (εκτός της αξιαγάπητης εμφάνισής του) είναι η ευκολία μετακίνησης στο κέντρο. Παρκάρει παντού, ακόμη και κάθετα και ελίσσεται με χαρακτηριστική άνεση ακόμη και στα πιο στενά σοκάκια. Όποιος έχει οδηγήσει στο κέντρο της Αθήνας με συμβατικό αυτοκίνητο, γνωρίζει ότι αυτό μπορεί να αποδειχθεί μεγάλο λάθος σε ώρα αιχμής. Με το Citroen Ami, όλα αυτά αλλάζουν. Αυτό είναι και το νόημα της ύπαρξής του!

Στην παραπάνω video-δοκιμή μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις εντυπώσεις μας για το μικρό τετράτροχο της Citroen. Με ελάχιστο κόστος χρήσης και απαράμιλλη ευκολία στην καθημερινότητα, ίσως να είναι και μια ιδανική πρόταση αν το ζητούμενο είναι ένα προσιτό και οικονομικό όχημα για το κέντρο της πόλης. Στα μεγάλα ατού του, προσθέστε ότι μπορεί να οδηγηθεί ακόμη και από άτομα που δεν έχουν στην κατοχή τους δίπλωμα αυτοκινήτου, αλλά και ανηλίκους άνω των 16 ετών. Οδηγείται με δίπλωμα μοτοποδηλάτου!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...