Πόσα οχήματα έχουν βγει από το μεγαλύτερο εργοστάσιο van στην Ευρώπη;

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, όπου κατασκευάζονται μοντέλα της FIAT Professional.

  • -
  • -

Μετά από τα 40 χρόνια λειτουργίας, το εργοστάσιο Sevel, το οποίο βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ιταλία, ξεπέρασε το ορόσημο των 7 εκατομμυρίων οχημάτων που έχουν παραχθεί σε αυτό. Αποτελώντας τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) στην Ευρώπη, το Sevel είναι συνυφασμένο με την παραγωγή του FIAT Professional Ducato, του μοντέλου που ηγείται με διαφορά την αγορά των Van.

«Η ομάδα του Sevel συνεισφέρει σε καθημερινό επίπεδο ώστε να πετύχουμε το στόχο μας, ο οποίος είναι να αποτελούμε τον αδιαμφησβήτητο ηγέτη στα LCV», δήλωσε ο κ. Uwe Hochgeschurtz, Stellantis Chief Operating Officer, για την Ευρώπη. «Το εργοστάσιο έχει μακρά ιστορία στην παραγωγή οχημάτων που ανταποκρίνονται απόλυτα στις απαιτήσεις των επαγγελματιών και θα συνεχίσει να παίζει κρίσιμο ρόλο ώστε να επιτύχουμε το 40% των πωλήσεων μας LCV να είναι αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την κατάκτηση αυτού του σημαντικού ορόσημου».

Πότε ξεκίνησε να λειτουργεί το εργοστάσιο Sevel;

Η δημιουργία του εργοστασίου του Sevel (European Light Vehicle Company) ξεκίνησε το 1978, με τη λειτουργία του να την εγκαινιάζει η 1η γενιά του FIAT Professional Ducato, το 1981. Η συνολική επιφάνεια των εγκαταστάσεων καλύπτουν 1,2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, ενώ η δυναμικότητα της μονάδας φτάνει στην κατασκευή 1.200 οχημάτων ανά ημέρα. Παράλληλα με το μεγαλύτερο, το Sevel είναι και ένα από τα πλέον ευέλικτα εργοστάσια, στοιχείο που του επιτρέπει να παράγει μεγάλο εύρος εκδόσεων/παραλλαγών.

Δείτε ακόμη Οδηγούμε το νέο FIAT Ducato στην Ιταλία

Ως μέρος του στρατηγικού πλάνου της Stellantis, Dare Forward 2030, στόχος είναι ο κύκλος εργασιών των LCV να διπλασιαστεί έως το 2030 σε σχέση με το 2021. Η προσπάθεια θα υποστηριχθεί από 26 νέα λανσαρίσματα, ενώ σε κάθε κατηγορία θα προσφέρονται και αμιγώς ηλεκτρικές επιλογές. Το πρώτο 6μηνο του 2022, η Stellantis ήταν ο ηγέτης στα LCV στην Ευρώπη (EU30) και στη Ν. Αμερική, με μερίδιο αγοράς 33,2% και 30,7% αντίστοιχα. Ειδικότερα στα αμιγώς ηλεκτρικά LCV στην Ευρώπη, το μερίδιο αγοράς έφτασε στο 50% για το ίδιο διάστημα, ενώ στην 1η θέση των πωλήσεων βρίσκεται το FIAT Professional Ducato.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...