FIAT 500: Το απόλυτο παρκάρισμα που του χάρισε το ρεκόρ Guinness [video]

Υπάρχουν αυτοί που μπορούν να παρκάρουν σε πολύ στενούς χώρους, αλλά υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι καταφέρνουν να κάνουν παρκάρισμα για ρεκόρ Guinness, αφήνοντας ελάχιστο χώρο ελεύθερο.

  • -
  • -

Αν σας ρωτούσαν πόσο είναι το μικρότερο κενό που θα μπορούσε να παρκάρει ένα FIAT 500 πόσα εκατοστά θα λέγατε; 30; 20; Μήπως 10; Ακόμα και ένα τόσο μικρό νούμερο δείχνει μεγάλο μπροστά στο απόλυτο παρκάρισμα που έχει γίνει ποτέ.

Το έχει πραγματοποιήσει ένας οδηγός-κασκαντέρ (stunt driver) ο οποίος ειδικεύεται στο παρκάρισμα σε πολύ μικρούς χώρους. Το όνομά του είναι Alistair Moffatt και το 2015 κατάφερε το ακατόρθωτο. Πάρκαρε ένα FIAT 500C, με το κενό που άφησε εκατέρωθεν του αυτοκινήτου να είναι μόλις 7,5 εκατοστά.

Με αυτό τον τρόπο κατέκτησε το σχετικό ρεκόρ Guiness, το οποίο του ανήκε ξανά στο παρελθόν, όμως είχε καταφέρει να το σπάσει ένας Κινέζος δύο μήνες νωρίτερα χρησιμοποιώντας ένα MINI το οποίο πάρκαρε αφήνοντας κενό 8 εκατοστών.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2e1f51a166fec8ad94b1d2cd2aa534dc.jpg

Πρόκειται για επιδόσεις που μπορούν να πετύχουν μόνο εκπαιδευμένοι οδηγοί, καθώς το παρκάρισμα πραγματοποιείται με συγκεκριμένη τεχνική. Ο οδηγός αναπτύσσει ταχύτητα και την κατάλληλη στιγμή τραβάει το χειρόφρενο στρίβοντας ταυτόχρονα το τιμόνι, ώστε το αυτοκίνητο να πλαγιολισθήσει και να μπει στη θέση. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν κάποιος επιχειρήσει να μπει με τις συνηθισμένες μεθόδους δεν πρόκειται να τα καταφέρει.

Δείτε ακόμα: Επανάσταση στο παρκάρισμα φέρνει το σύστημα EasyTurn [video]

Δείτε το video με το επίτευγμα του Alistair Moffatt και πώς κατάφερε να παρκάρει το FIAT 500C σε χώρο που δεν μπορεί να το πιστέψει κάποιος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...