Η Τροχαία έβγαλε μεζούρα και κόβει κλήσεις για… ύψος!

Δεν είναι σχήμα λόγου! Ο έλεγχος γίνεται χρησιμοποιώντας μέτρο και οι παραβάτες καλούνται να πληρώσουν μεγάλο πρόστιμο.

  • -
  • -

Η οδική ασφάλεια είναι ο κύριος σκοπός της Τροχαίας. Ωστόσο, αυτή δεν εξασφαλίζεται απλά με ελέγχους ταχύτητας, παραβάσεις σηματοδοτών και αλκοτέστ. Καμιά φορά, η αστυνομία πρέπει να λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο για να βεβαιωθεί ότι τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο δρόμο είναι ασφαλή. Αυτή τη φορά, η συζήτηση γίνεται για το ύψος των οχημάτων. Μια νέα «μόδα» στις ΗΠΑ, θέλει την εμπρός απόσταση από το έδαφος, να είναι πολύ μεγαλύτερη από την πίσω.

Με ειδικά ελατήρια που «σηκώνουν» το αμάξωμα, η γεωμετρία όλου του οχήματος αλλάζει, όπως και η κατανομή του βάρους. Δεν είναι δύσκολο να σκεφτούμε ότι το αυτοκίνητο δεν θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο όταν έρθει η στιγμή να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση. Από ένα απλό φρενάρισμα έως την αποφυγή ενός εμποδίου! Οι αστυνομικοί στη Βόρεια Καρολίνα έχουν βγει στους δρόμους με μεζούρες και μετράνε την απόσταση των οχημάτων από το έδαφος.

Αν παρατηρήσουν μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα, τότε βεβαιώνεται η παράβαση! Οι αρχές τονίζουν ότι εκτός του «τεχνικού» λάθους, η μόδα αυτή επιβαρύνει και την ορατότητα του οδηγού καθώς αυτός έχει ένα πολύ μικρότερο οπτικό πεδίο και δεν βλέπει χαμηλά, κοντά στο αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Τέλος οι κλήσεις στα παρμπρίζ!

Στις φωτογραφίες, βλέπουμε έναν αστυνομικό να μετρά ένα Toyota 4Runner. To ιαπωνικό SUV έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό συγκριτικά με την εργοστασιακή μορφή του και φυσικά, κόπηκε κλήση μαζί με τσουχτερό πρόστιμο για τον παραβάτη. Να σημειώσουμε, ότι η… μόδα συνήθως «πάει πακέτο» και με άλλες αλλαγές, όπως οι πολύ μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου με ελαστικά χαμηλού προφίλ. Επίσης, εφαρμόζεται κυρίως σε SUV και pick-up, μια κατηγορία που έτσι κι αλλιώς… λατρεύουν οι Αμερικάνοι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...