Φοβάσαι το νέο περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας;

Με νέο περιπολικό ειδικού σκοπού ενισχύει τον στόλο της η Ελληνική Αστυνομία, έτοιμη για καταδιώξεις και άμεση επέμβαση σε κάθε γωνία της Ελλάδας.

  • -
  • -

Κάποτε, η «Ομάδα Σ» της Ελληνικής Αστυνομίας είχε στην κατοχή της πολύ ισχυρά για την εποχή τους αυτοκίνητα, όπως Porsche 911, Lancia Delta Integrale και πολλά ακόμη. Σήμερα, η «Ομάδα Σ» δεν υφίσταται, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εντάσσονται περιπολικά ειδικού σκοπού στον στόλο της ΕΛ.ΑΣ.! Μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες είναι το Ecocar. Πρόκειται για ένα διθέσιο μοντέλο, που «βάφτηκε» στα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας και είναι έτοιμο να προσφέρει στο έργο της!

Επιδόσεις supercar… δεν έχει, όμως εντυπωσιάζει με το χαμηλό κόστος χρήσης του και την ευελιξία. Ως προσωπικό αυτοκίνητο, σίγουρα σου λύνει τα χέρια στην πόλη, όμως η αλήθεια είναι πως αναρωτιόμαστε με ποιο τρόπο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στην Ελληνική Αστυνομία. Πιθανότατα στα κέντρα των πόλεων και τα στενά, όπως και η «Ομάδα ΔΕΛΤΑ» με τα… παπιά; Ξεκάθαρη απάντηση δεν έχουμε. Αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι το περιπολικό Ecocar βρίσκεται στην έκθεση ΔΕΘ, στο περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ. κάτω από τον πύργο του ΟΤΕ.

Πόσα… πιάνει το νέο περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας;

Το Ecocar είναι ένα 100% ηλεκτρικό όχημα για αστική χρήση. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την Low Speed και την High Speed. Το “High Speed” μη σας… παρασύρει, δεν πρόκειται για κάποια έκδοση επιδόσεων, απλώς έχει έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα 10 ίππων που του επιτρέπει να πιάνει τα 80 km/h, αντί των 45 km/h της μικρότερης Low Speed. Διατίθεται με μπαταρίες διαφόρων χωρητικοτήτων, από τις 7,2 kWh έως τις 20 kWh, με τη μεγαλύτερη να προσφέρει αυτονομία που αγγίζει τα 220 km.

Δείτε ακόμη: Περιπολικά έως 500 ίππων για την Ελληνική Αστυνομία στην Κρήτη

Οι μπαταρίες είναι δύο τεχνολογιών, είτε μολύβδου, είτε ιόντων λιθίου, για να επιλέξει ο πελάτης τη βέλτιστη για εκείνον λύση. Πάντως, να πούμε ότι ο εξοπλισμός είναι σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο. Ο κλιματισμός υπάρχει ως επιλογή στη λίστα των έξτρα, ενώ στάνταρ είναι η θέρμανση, τα ηλεκτρικά παράθυρα και το κεντρικό κλείδωμα. Διατίθεται με σύστημα πολυμέσων και οθόνη αφής, κάμερα οπισθοπορείας, υποβοηθούμενο τιμόνι, LED φώτα και πολλά ακόμη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, χρειάζεται μόνο 1 € ρεύματος ανά 100 χιλιόμετρα, εκμηδενίζοντας το κόστος μετακίνησης εντός πόλης. Επίσης, με μήκος μόλις 2,25 μέτρα και πλάτος 1,30 μέτρα, είναι βέβαιο ότι βρίσκεις μια θέση στάθμευσης, ακόμη και στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές. Φορτίζει σε απλή πρίζα σούκο και για να γεμίσει, απαιτούνται από 5 έως 7 ώρες, ανάλογα με την παροχή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...