Λεφτά υπάρχουν: 40% αύξηση πωλήσεων τον Αύγουστο!

Κατακόρυφη αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων καταγράφηκε τον Αύγουστο που μας πέρασε, η οποία έφτασε λίγο κάτω από το 40%.

  • -
  • -

Ένας από τους καλύτερους μήνες της χρονιάς για την εγχώρια αγορά αυτοκινήτου ήταν ο Αύγουστος που μόλις πέρασε, καθώς οι πωλήσεις σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 ήταν ανεβασμένες σχεδόν κατά 40%.

Για την ακρίβεια, τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στους ελληνικούς δρόμους μέσα στον πιο καλοκαιρινό μήνα έφτασαν τα 8.659, όταν ακριβώς ένα χρόνο νωρίτερα αυτό το νούμερο δεν ξεπερνούσε τα 6.198. Αύξηση σημειώθηκε και στα φορτηγά με +10,6%, ενώ ο μοναδικός τομέας που γνώρισε μείωση ήταν τα λεωφορεία, με το ποσοστό να φτάνει το -63,6%.

Ο ιδιαίτερα επιτυχημένος Αύγουστος βοήθησε ώστε οι φετινές πωλήσεις για το οχτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος να φτάσουν σχεδόν στα περσινά επίπεδα, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, με την πτώση πλέον συγκριτικά με το αντίστοιχο οχτάμηνο του 2021 να είναι μόλις -1,1%.

parking

Ένα ακόμα στοιχείο που προκαλεί εντύπωση στις ταξινομήσεις του Αυγούστου είναι η απόλυτη επικράτηση των SUV, τα οποία είναι υπεύθυνα για το 58,2 %, ενώ και σε επίπεδο οχταμήνου κυριαρχούν με ποσοστό 53,8%, ενώ τα αντίστοιχα νούμερα για τον Αύγουστο και το οχτάμηνο του 2021 ήταν 50,6% και 45,9%.

Δείτε ακόμα: Ξεπουλάνε τα ηλεκτρικά και PHEV – Αύξηση 61% στις πωλήσεις!

Σε επίπεδο καυσίμων η τάση που υπάρχει εδώ και μήνες συνεχίζεται. Η βενζίνη και το πετρέλαιο βρίσκονται σε πτωτική πορεία, με τα υβριδικά και τα επαναφορτιζόμενα (ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά) μοντέλα να τους κλέβουν ποσοστά.

car-parking

Κοιτάζοντας αποκλειστικά τον Αύγουστο του 2022 και εκείνον του 2021 δε θα δούμε ακριβώς αυτή την εικόνα, όμως αν δούμε το οχτάμηνο θα αποκτήσουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη. Εκεί η βενζίνη χάνει 4,2 μονάδες, το πετρέλαιο 2,7 μονάδες και το φυσικό αέριο 0,6 μονάδες. Από την άλλη, τα υβριδικά είναι ενισχυμένα κατά 5,1 μονάδες, τα επαναφορτιζόμενα κατά 1,5 μονάδες και το υγραέριο κατά 1,0 μονάδα.

Τέλος, καταγράφοντας την τάση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, το ποσοστό των επαναφορτιζόμενων τον φετινό Αύγουστο ήταν 6,7% (6,3% τον Αύγουστο του 2021), ενώ στο οχτάμηνο το ποσοστό τους φτάνει το 7,1% (5,6% στο οχτάμηνο του 2021). Την ίδια στιγμή στην Ευρώπη για το διάστημα Ιανουάριος – Ιούνιος το ποσοστό των επαναφορτιζόμενων φτάνει το 18,7% έναντι 15,0% το ίδιο διάστημα του 2021.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις πωλήσεις.

Περίμενες τόσο μεγάλη άνοδο στις πωλήσεις ή σε ξαφνιάζει κι εσένα;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...