Με ποιο SUV 575 ίππων πήγε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ; [video]

Το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη είναι εντυπωσιακό και πάρα πολύ ισχυρό.

  • -
  • -

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στη ΔΕΘ 2022, ανακοινώνοντας 21 μέτρα στήριξης ύψους 5,5 δισ. ευρώ. Το αυτοκίνητο που τον μετέφερε ήταν μια BMW X6 M προηγούμενης γενιάς (2016 – 2018), ένα εντυπωσιακό και άκρως ισχυρό πολυτελές SUV. Για την κίνησή του φροντίζει ένας V8 βενζινοκινητήρας των 4.4 λίτρων, με δύο turbo. Ο S63B44, όπως ονομάζεται ο εν λόγω κινητήρας, αποδίδει 575 ίππους και 750 Nm ροπή, από τις 2.200 rpm έως τις 5.000 rpm.

Συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων, αποστέλλοντας την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς. Τα 0-100 km/h είναι υπόθεση 4,2 δευτερολέπτων και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Η BMW X6 M εφοδιάζεται με εξελιγμένη αερανάρτηση, προσαρμόζοντας την απόσβεση ανάλογα με τις συνθήκες, ενώ ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει όλα όσα μπορεί να φανταστεί κανείς στο κομμάτι της άνεσης και της τεχνολογίας, παρά το γεγονός ότι δεν μιλάμε για την πιο πρόσφατη εκδοχή του μοντέλου.

Δείτε ακόμη: 8 από τα ισχυρότερα SUV του κόσμου

Το αυτοκίνητο στη συμβατική μορφή του ζυγίζει περίπου 2,3 τόνους, ωστόσο αναμένεται ότι το όχημα που μεταφέρει τον Πρωθυπουργό θα σταματάει αρκετά ψηλότερα τον δείκτη της ζυγαριάς λόγω της θωράκισης που πιθανότατα έχει. Όσο για την κατανάλωση καυσίμου, σύμφωνα με τη BMW η X6 M χρειάζεται 11,1 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα, σε μεικτό κύκλο.

Στην πραγματικότητα, περιμένουμε ότι το νούμερο αυτό θα φτάνει ακόμη και τα 15 λίτρα / 100 km, ενώ αν συνυπολογίσουμε και το επιπλέον βάρος της συγκεκριμένης, μάλλον κυμαίνεται κοντά στα… 20 λίτρα / 100 km! Να σημειωθεί, ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εμφανιστεί αρκετές φορές με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Ωστόσο δεν είναι γνωστό, αν πρόκειται για κυβερνητικό όχημα ή για αυτοκίνητο που ενοικιάζεται περιστασιακά για τις μεταφορικές ανάγκες του Πρωθυπουργού.

Στο τέλος του video φαίνεται η γκρι BMW X6 M που χρησιμοποιεί ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τα υπόλοιπα οχήματα συνοδείας. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...