Στιλάτο crossover: Toyota C-HR vs Kia XCeed; - Ποιο διαλέγεις;

Αγαπημένες επιλογές και τα δύο, με πληθώρα εκδόσεων και κινητήριων συνόλων μεταξύ τους. Ποιο όμως είναι αυτό που σε κερδίζει;

  • -
  • -

Με τα SUV και τα crossover χαρακτηριστικά να έχουν γίνει ότι πιο mainstream στην αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια, το να καταφέρει ένα μοντέλο να ξεχωρίσει αποτελεί κατόρθωμα, ενώ συνήθως πρόκειται και για διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Τα δύο μοντέλα που επιλέξαμε σήμερα, μπορεί να εντυπωσίασαν από την πρώτη στιγμή που μπήκαν στην αγορά, είχαν όμως και τον χρόνο να φιγουράρουν στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Το compact crossover της Toyota, C-HR, βρίσκεται στην αγορά από το 2016, ενώ το 2019 υπέστη και την πρώτη του ανανέωση. Παράλληλα, το εντυπωσιακό Kia XCeed εισήχθη στον χώρο το 2018 και πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε η facelift εκδοχή.

Πού υπερτερεί το καθένα;

Με το πέρας του χρόνου λοιπόν, και τα δύο ασιατικής καταγωγής μοντέλα, είχαν τον χρόνο τους να κερδίσουν την αγάπη των αγοραστών, ενώ παράλληλα κατάφεραν να διατηρηθούν φρέσκα, φέροντας μοντέρνες τεχνολογίες που τα εκτόξευσαν μπροστά από τον ανταγωνισμό τους όταν πρωτοεμφανίστηκαν. Και τα δύο έχουν ενστερνιστεί την υβριδική τεχνολογία, με διαφορετικές υλοποιήσεις βέβαια. Το Toyota υιοθετεί έναν πιο οικολογικό χαρακτήρα λόγω της αποκλειστικά Full Hybrid γκάμας του, ενώ το Kia είναι πιο ποικιλόμορφο, προσφέροντας περισσότερες επιλογές κινητήρων, ενώ πλέον έρχεται και με plug-in hybrid σύνολα. Θυμίζουμε πως μέχρι και πριν την ανανέωση του, από πλευράς εξηλεκτρισμού έφτανε έως την βαθμίδα των mild-hybrid.

xceed

Όλοι οι κινητήρες: Υβριδικά, βενζινοκίνητα, diesel και 48V

Το C-HR έρχεται με δύο επίπεδα απόδοσης, 122 και 184 ίππους, από δύο ατμοσφαιρικά μοτέρ 1.8 και 2,0 λίτρων, αντίστοιχα. Χάρη στην πλήρως υβριδική φύση τους και τα δύο σύνολα χαρίζουν εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 5,3 lt/100 km, ενώ όλη η γκάμα είναι απαλλαγμένη από το άγχος των Τελών Κυκλοφορίας χάρη στις χαμηλές εκπομπές ρύπων (έως 119 gr/km).

Το XCeed από την άλλη, θα ταιριάξει καλύτερα σε περισσότερα γούστα λόγω της πλούσια γκάμας εκδόσεων που προσφέρει. Οι αποδόσεις κυμαίνονται από 136 έως και 204 ίππους, ενώ στη λίστα έχουμε κινητήρες βενζίνης, αλλά και diesel. Ο εισαγωγικός turbo 1.500άρης βενζίνης αποδίδει 160 ίππους, ενώ συνδυάζεται και με ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Το κορυφαίο 1.6Τ μοτέρ των 204 ίππων πάλι δεν φέρει κάποιο είδος υβριδικής υποστήριξης, ενώ είναι αποκλειστικά διαθέσιμο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Από την άλλη, το πετρελαιοκίνητο σύνολο των 136 ίππων με την υβριδική τεχνολογία των 48V είναι αρκετά πιο οικονομικό, χαρίζοντας κατανάλωση της τάξης των 5,1 lt/100 km.

Τις κορυφαίες τιμές κατανάλωσης και ρύπων όμως τις βρίσκουμε φυσικά στη νεοαφιχθείσα plug-in υβριδική έκδοση, η οποία χρησιμοποιεί ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης 1.600 κυβικών και έναν ηλεκτροκινητήρα για να φτάσει την απόδοση των 141 ίππων. Το συγκεκριμένο σύνολο σύμφωνα με τον κατασκευαστή σημειώνει μέση κατανάλωση της τάξης των 1,3 lt/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνούν τα 32 gr/km.

chr

Πόσο κοστίζουν;

Οι τιμές για το Toyota C-HR ξεκινούν από τις 25.870 ευρώ για την βασική έκδοση C-Enter με τον 1.8 των 122 ίππων, ενώ το Kia XCeed ξεκινά ακόμη πιο χαμηλά, από τις 24.690 ευρώ για το βενζινοκίνητο των 160 ίππων και από τις 37.590 ευρώ για την plug-in hybrid έκδοση των 141 ίππων.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την γκάμα του Toyota C-HR μαζί με τιμές, στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων, ενώ κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε τα αντίστοιχα στοιχεία για το Kia XCeed. Τέλος, εδώ θα βρείτε τις ίδιες πληροφορίες και για το XCeed PHEV.

Και τώρα, είναι η δική σας σειρά. Πείτε μας ποιο θα προτιμάτε στο poll που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...