Επαγγελματικό van: Leasing vs αγορά – Τι συμφέρει περισσότερο;

Μια επιχείρηση θα πρέπει να βρει τον πιο αποδοτικό τρόπο ώστε να λειτουργεί με το μέγιστο δυνατό κέρδος. Το επαγγελματικό όχημα, είναι ένα από τα βασικά της εργαλεία.

  • -
  • -

Ένα από τα μεγάλα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες επιχειρήσεις στο κομμάτι των επαγγελματικών αυτοκινήτων τους, είναι αν θα αγοράσουν ή αν θα μισθώσουν το όχημα. Με δεδομένο ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και οι ανάγκες ποικίλουν, δεν μπορούμε να καταλήξουμε μόνο σε ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα, όμως μια απλή καταγραφή των δεδομένων είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει την κατάσταση. Άλλωστε, το ζητούμενο μιας επιχείρησης είναι να βγάζει κέρδη, αυξάνοντας την απόδοσή της με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Ένας συνεργάτης που φροντίζει το επαγγελματικό σας!

Επιλέγοντας επαγγελματικό όχημα μέσω leasing, ο χρήστης δεν έχει να σκέφτεται τίποτα σχετικά με το αυτοκίνητο. Πληρώνει μια εταιρεία για να του το παρέχει, να το συντηρεί, να καλύπτει τα πάγια έξοδά του αλλά και τα απρόοπτα, όπως βλάβες και τρακαρίσματα. Μόνο τα καύσιμα (ή η φόρτιση, αν πρόκειται για ηλεκτρικό) είναι στην ευθύνη της επιχείρησης, βοηθώντας στον σωστό προγραμματισμό των εξόδων. Για παράδειγμα, μια απρόοπτη βλάβη ενδέχεται να αφαιρέσει αρκετά χρήματα από το ταμείο, ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση. Με το leasing, ο χρήστης δεν ανησυχεί για τίποτα. Αν χαλάσει, δεν θα το πληρώσει ο ίδιος.

Επαγγελματικό αυτοκίνητο, κάθε στιγμή

Σε μια επιχείρηση ωστόσο, αν χαλάσει το αυτοκίνητο δεν είναι μόνο τα έξοδα που προβληματίζουν, αλλά και η απώλεια του οχήματος. Στα προσωπικά αυτοκίνητα, μπορούμε να… ζήσουμε και μερικές μέρες χωρίς αυτά. Θα ξεβολευτούμε, ίσως χρειαστεί να πληρώσουμε κάτι περισσότερο σε ταξί, όμως τη δουλειά μας θα την κάνουμε. Αν ένας επαγγελματίας όμως, ξεμείνει από το όχημα της δουλειάς του, τότε δεν μπορεί να δουλέψει.

Η εταιρεία leasing παρέχει κατευθείαν αυτοκίνητο αντικατάστασης, ίδιο ή παρόμοιο με αυτό που έχει επιλέξει η επιχείρηση. Έτσι, ο επαγγελματίας δεν μένει «ξεκρέμαστος». Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση τρακαρίσματος, ανεξάρτητα της υπαιτιότητας. Άλλωστε, ακόμη και αν ευθύνεται ο οδηγός της επιχείρησης, δεν θα πληρώσει τίποτα από την τσέπη του. Όλα καλύπτονται από την ασφαλιστική εταιρεία χάρη στη μεικτή ασφάλιση που προσφέρει η εταιρεία leasing.

Το leasing περνά στα έξοδα της επιχείρησης

Όταν μιλάμε για επαγγελματικό αυτοκίνητο, είναι σαν να αναφερόμαστε σε ένα εργαλείο δουλειάς. Φορολογικά, το μίσθωμα του επαγγελματικού περνά στα έξοδα της επιχείρησης, άρα αφαιρείται από τα κέρδη και το τελικό φορολογούμενο ποσό του έτους για τον επιχειρηματία θα είναι μικρότερο. Επίσης, ο ΦΠΑ μπορεί να μην υπολογίζεται καθόλου καθώς εκπίπτει στο 100% του, ένα αποκλειστικό προνόμιο των επαγγελματικών μοντέλων καθώς δεν εφαρμόζεται στα επιβατικά που επίσης μπορεί να μισθώσει μια επιχείρηση.

Προτεραιότητα στο… κεφάλαιο

Αν το budget είναι συγκεκριμένο και η εκταμίευση ενός μεγάλου ποσού πρόκειται να δυσκολέψει το έργο της επιχείρησης, το leasing έρχεται για να δώσει τη λύση. Δεν χρειάζεται να δεσμευτούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την αγορά ενός επαγγελματικού. Το μηνιαίο μίσθωμα αρκεί για την απόκτηση και τη χρήση του οχήματος. Είναι σαν την πληρωμή δόσεων, όταν το όχημα αποκτάται με χρηματοδότηση.

Απλώς, στη μηνιαία πληρωμή, συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδά του, εκτός από τα καύσιμα! Σε απόλυτα νούμερα, η αγορά του οχήματος κερδίζει σε βάθος χρόνου, όμως συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα του leasing, η μίσθωση είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για μια εταιρεία. Δεν πρόκειται ποτέ να μείνει χωρίς αυτοκίνητο, ούτε κάποιο απρόοπτο έξοδο να «φρενάρει» τα κέρδη της. Η επιχείρηση συγκεντρώνεται στη δουλειά της και η εταιρεία που παρέχει τη μίσθωση, στη συντήρηση του επαγγελματικού αυτοκινήτου. Τόσο απλό και αποτελεσματικό!

Στη FlexCar, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων, άμεσα διαθέσιμα προς μίσθωση, που σίγουρα έχει μια πρόταση για όλες τις ανάγκες. Καινούργια επαγγελματικά, χωρίς προκαταβολή και με απεριόριστη ευελιξία σε ό,τι αφορά τη χρήση τους, λύνουν τα χέρια του επιχειρηματία και δεν τον περιορίζουν με αυστηρά συμβόλαια. Δείτε εδώ όλη τη διαθέσιμη γκάμα επαγγελματικών της FlexCar.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...