Θεσσαλονίκη: 700 νέες θέσεις δωρεάν στάθμευσης

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Θεσσαλονίκης είναι οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης. Ο Δήμος ξεκίνησε να δημιουργεί ελεύθερα δημοτικά πάρκινγκ. Σε ποιες περιοχές βρίσκονται;

  • -
  • -

Από την περιοχή του Ποσειδωνίου ξεκίνησαν τα έργα του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη διαμόρφωση συνολικά 20 υπαίθριων δημοτικών πάρκινγκ στις γειτονιές της πόλης, όπου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύουν δωρεάν τα αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης ως ελεύθερα πάρκινγκ πρόκειται να διαμορφωθούν 20 χώροι, στους οποίους θα προσφέρονται περίπου 700 θέσεις στάθμευσης.

thessaloniki

«Ξεκινάμε ένα πολύ σημαντικό έργο της Διοίκησής μας, που είναι η διαμόρφωση χώρων στάθμευσης. Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σημείο της πόλης μας, που όλοι αγαπάμε κι επισκεπτόμαστε, αλλά που επί πολλά χρόνια βρισκόταν σε μια άθλια κατάσταση. Με την παρέμβαση που κάνουμε προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες, προσφέρουμε ασφάλεια, ώστε οι πολίτες να μπορούν να χρησιμοποιούν τον χώρο 24 ώρες το 24ωρο. Η εικόνα θα είναι τελείως διαφορετική σε ένα σημείο της πόλης, για το οποίο όλοι όσοι ερχόμασταν είχαμε παράπονα. Η Διοίκησή μας δουλεύει, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, με πολλά καινούρια έργα. Η Θεσσαλονίκη κάθε μέρα αλλάζει. Η Θεσσαλονίκη κάθε μέρα βελτιώνεται», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός του Δήμου Θεσσαλονίκης προβλέπει πολλά ακόμη υπαίθρια πάρκινγκ σε όλες τις γειτονιές.

Θα παρκάρεις το όχημα και θα παίρνεις ποδήλατο αν θες

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο του Δημάρχου Δημήτρη Μήτρου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ προβλέπεται χρήση park and ride. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως εξήγησε ο κ. Μήτρου, θα τοποθετηθούν ποδηλατοστάσια σε χώρο πλησίον του Μεγάρου Μουσικής. «Οι πολίτες θα μπορούν να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στους χώρους πάρκινγκ που διαμορφώνονται και στη συνέχεια θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους στη νέα μεγάλη όδευση του ποδηλατόδρομου, που ξεκινάει από το Μέγαρο Μουσικής και καταλήγει στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό. Πρόκειται για μια όδευση 6 χιλιομέτρων».

thessaloniki

Δείτε επίσης: ΣΕΑ Αθήνας-Θεσσαλονίκης: Πού μπορώ να σταματήσω για ξεκούραση και καύσιμα;

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, Εφραίμ Κυριζίδης, είπε: «Ξεκινάμε ακόμη μία σημαντική εργολαβία, που αφορά τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης. Ξεκινάμε από ένα πολύπαθο κομμάτι της πόλης, που για δεκαετίες είναι σε πολύ κακή κατάσταση, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής. Ευελπιστούμε ότι με αυτές τις εργασίες εξυγίανσης θα δώσουμε μια διαφορετική εικόνα. Προβλέπονται νέα άσφαλτος, διόρθωση των κακοτεχνιών, φωτισμός, διαγραμμίσεις, ώστε αυτό το κομμάτι να γίνει ακόμη πιο φιλόξενο».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...