Πέθανε ο «πατέρας» της Ferrari F40 [video]

Ένας άνθρωπος «θρύλος» στο Maranello, ο μηχανικός Nicola Materazzi, απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών.

  • -
  • -

Για τη Ferrari o Nicola Materazzi δεν ήταν ένας απλός μηχανολόγος μηχανικός. Στο Maranello θεωρούνταν «θρύλος», καθώς έβαλε την υπογραφή του σε σπουδαία αυτοκίνητα, με την εμβληματική F40 να θεωρείται το «παιδί» του.

materazzi

Ο Ιταλός αρχιμηχανικός ξεκίνησε την καριέρα του από τη Lancia στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και εργάστηκε πάνω στη Stratos. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην Abarth και το 1979 βρέθηκε στη Ferrari, όπου έλαμψε. Ο Materazzi ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία της F40, αλλά και της 288 GTO. Τα δύο αυτά supercar και συγκεκριμένα η αεροδυναμική, οι κινητήρες και το κιβώτιο ταχυτήτων εξελίχθηκαν από τον ίδιο.

Το προσωνύμιο «πατέρας της F40» θα τον συνοδεύει για πάντα, με τον Enzo Ferrari να τον θεωρεί τον κορυφαίο στο είδος του. Επίσης, συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Testarossa και μέχρι την αποχώρησή του το 1988 διετέλεσε επικεφαλής σε διάφορους τομείς.

materazzi

Δείτε εδώ πόσο κοστίζει η Ferrari F40

Μετά την διάσημη ιταλική μάρκα εργάστηκε στη Bugatti, όπου αποτέλεσε τον τεχνικό διευθυντή στο project της EB110. Για τον Nicola Materazzi, οι τέσσερις τροχοί ήταν πάθος και αυτό που αναζητούσε πάντοτε ήταν η τελειότητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...