Μετρό – Γραμμή 4: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Λόγω των εργασιών για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό Αθήνας, γίνονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την τροχαία.

  • -
  • -

Το μετρό της Αθήνας επεκτείνεται και η γραμμή 4 θα έρθει για να εξυπηρετήσει χιλιάδες πολίτες καθημερινά, με διαδρομή από το Άλσος Βεΐκου έως το Γουδή και 15 σταθμούς. Η κατασκευή έχει ήδη ξεκινήσει και πολλά σημαντικά σημεία της Αττικής θα εξυπηρετηθούν, όπως τα δικαστήρια, νοσοκομεία, το ΕΜΠ, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη (κτίριο Κουμπάρη), το υπουργείο Πολιτισμού, την Πανεπιστημιούπολη, τη Νομική Σχολή (ΕΚΠΑ) και πολλά ακόμη. Η σύνδεση με τη Γραμμή 4 θα πραγματοποιείται από δύο σταθμούς ανταπόκρισης (Πανεπιστήμιο/Ακαδημία, Ευαγγελισμός).

Δείτε τα πάντα για τη γραμμή 4 του μετρό εδώ

Οι εργασίες κατασκευής της νέας γραμμής του μετρό φέρνει και κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οπότε οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για να αποφύγουν την ταλαιπωρία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τροχαίας, μέχρι και τις 22 Αυγούστου και σε διάρκεια όλου του 24ωρου, θα πραγματοποιείται προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων σε διάφορα οδικά τμήματα της περιοχής του Δήμου Αθηναίων. Ο στόχος των κατασκευαστών είναι να μην δημιουργηθούν μεγάλες αλλαγές στην κυκλοφορία ώστε να μην προκύψουν προβλήματα, ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις αυτό είναι αναπόφευκτο.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναλυτικά

Τμηματική διακοπή κυκλοφορίας συναντάμε στο αριστερό τμήμα του οδοστρώματος της οδού Κανάρη, στο τμήμα της από το ύψος του πεζόδρομου Μηλιώνη έως το ύψος της Πλ. Φιλικής Εταιρείας. Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από την εναπομένουσα πλάτους 4μ. λωρίδας κυκλοφορίας.

Επί της οδού Πλατείας Φιλικής Εταιρείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πατρ. Ιωακείμ και Καψάλη με πρόσβαση στο χώρο στάθμευσης μέσω του εργοταξιακού χώρου.

Επί της οδού Πατρ. Ιωακείμ, στο τμήμα της από το ύψος του πεζόδρομου Τσακάλωφ έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Σκουφά. Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται: Στο ρεύμα κυκλοφορίας της Πατρ. Ιωακείμ, από την οδό Σκουφά έως την οδό Κανάρη, μέσω μίας (1) λωρίδας κυκλοφορίας πλάτους 4,50μ.

Από και προς τη Μαράσλειο, από το ύψος της οδού Αναγνωστοπούλου, η κίνηση των οχημάτων, καθώς και η τροφοδοσία των καταστημάτων επί της οδού Πατρ. Ιωακείμ θα πραγματοποιούνται κανονικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...