Ποια αυτοκίνητα κατασκευάζονται στην Ταϊβάν;

Η ένταση γύρω από την Ταϊβάν αυξάνεται τις τελευταίες μέρες. Ποια είναι η παρουσία της χώρας όσον αφορά την κατασκευή αυτοκινήτων;

  • -
  • -

Η Κίνα και η Ταϊβάν έχουν εδώ και χρόνια έντονα ψυχρό κλίμα μεταξύ τους, καθώς η νησιωτική χώρα έχει ανακηρύξει την ανεξαρτησία της όμως η Κίνα δεν έχει αναγνωρίσει κάτι τέτοιο ακόμα και την θεωρεί δικό της έδαφος. Μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία το θερμόμετρο στην περιοχή έχει αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα, ενώ το τελευταίο διάστημα τα πράγματα σοβαρεύουν ακόμα περισσότερο.

Στην Ταϊβάν υπάρχουν αρκετές μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων, όμως η συντριπτική πλειοψηφία αυτών προορίζεται για την εγχώρια αγορά ή άλλα κράτη της ευρύτερης περιοχής. Μεταξύ αυτών συναντάμε κάποια γνώριμα ονόματα, αλλά και μερικά που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ ξανά.

car-factory-taiwan-2

Ποιες εταιρείες φτιάχνουν αυτοκίνητα στην Ταϊβάν

Ξεκινώντας με τα γνώριμα, συναντάμε την Ford Lio Ho, μία τοπική σύμπραξη της αμερικανικής μάρκας η οποία κατασκευάζει τα Ford Activa, Ford Tierra, Ford Focus, Ford Mondeo, Ford Escape, Mazda Protege, Mazda 3, Mazda 5, και Mazda Tribute. Μένοντας στα γνώριμα ονόματα ακολουθεί η Honda Taiwan, η οποία είναι θυγατρική της ιαπωνικής μάρκας. Στο μικρό νησιωτικό κράτος παράγονται τα Honda Fit (αυτό που στην Ελλάδα ξέρουμε ως Honda Jazz), Honda HR-V και Honda CR-V.

Δείτε ακόμα: Ποια αυτοκίνητα κατασκευάζονται στην Ουκρανία; [video]

Περνώντας στις άγνωστες εταιρείες έχουμε την Hotai Motor και την Kuozui Motors οι οποίες παράγουν μοντέλα της Toyota, την Yulon Motors που αναλαμβάνει τη συναρμολόγηση Nissan και την China Motor Corporation η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των Mitsubishi Lancer, Mitsubishi Grunder, Mitsubishi Savrin, Mitsubishi Space Gear και Mitsubishi Zinger. Τα μοντέλα της Hyundai παράγουν οι San Yang και Chin Chun Motors και της Suzuki η Prince Motors.

Εκτός των παραπάνω υπάρχουν κάποιες μικρότερες εταιρείες οι οποίες παράγουν δίτροχα, τρίτροχα και τετράτροχα οχήματα για τις τοπικές ανάγκες.

Πιστεύεις ότι θα επικρατήσει η λογική ή θα ξεφύγουν τα πράγματα και τα προβλήματα για όλο τον πλανήτη θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...