Πάρε στο παιδί σου ένα go-kart με εμφάνιση Ferrari F40

Το πιο αναγνωρίσιμο μοντέλο της Ferrari διαθέσιμο για αγορά, ενώ είναι κατάλληλο και για ανηλίκους.

  • -
  • -

Ότι η Ferrari F40 αποτελεί έναν θρύλο για την εταιρεία αλλά και ολόκληρη την αυτοκίνηση το γνωρίζαμε. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που έχει αντιγραφεί από αμέτρητους θαυμαστές στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν 1:1 replicas ή μινιατούρες και παιχνίδια υπό κλίμακα. Κάπου εδώ εμφανίζεται το F-Racer Junior, το οποίο αποτελεί μία μίξη των δύο πραγμάτων που μόλις αναφέραμε.

Πρόκειται για ένα έκθεμα που θα βγει σε δημοπρασία στην διοργάνωση του RM Sotheby’s στο Μοντερέι της Καλιφόρνια στις 19 Αυγούστου. Έχουμε να κάνουμε με ένα λειτουργικό go-kart το οποίο φέρει την εμφάνιση της Ferrari F40 σε κλίμακα 1:3. Αν και έχει δοθεί αρκετή προσοχή στη λεπτομέρεια, οι διαστάσεις και οι αναλογίες δεν αποτελούν πιστό αντίγραφο του supercar, αλλά η ομοιότητα είναι ξεκάθαρη. Μάλιστα φέρει και μία σκληρή οροφή που αφαιρείται, προσφέροντας την F40 και σε ανοιχτή έκδοση, κάτι που η αυθεντική δεν κατάφερε ποτέ να κάνει.

spider

Η ομοιότητες με την πραγματική Ferrari συνεχίζουν και στο εσωτερικό με τις επενδύσεις και τα καθίσματα να είναι όπως ακριβώς και στο αληθινό αυτοκίνητο με την μονοτονία της μαύρης καμπίνας να «σπάει» από τα κατακόκκινα bucket καθίσματα. Πίσω από αυτά τώρα έναντι του twin-turbo V8, βρίσκουμε ένα λιλιπούτειο μοτέρ 270 κυβικών, το οποίο σύμφωνα με την αγγελία είναι ικανό να προσφέρει στην μινιατούρα F40 τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 64 km/h.

Δείτε ακόμη: Πωλείται Chevy Camaro με εμφάνιση Ferrari!

Πόσα θα δίνατε λοιπόν για μία «ψεύτικη», παιδική Ferrari F40; Δεν ξέρουμε πόσο θεωρείτε εσείς πως αξίζει, αλλά ξέρουμε τι ζητάνε οι διοργανωτές! 30.000 – 40.000 δολάρια υπολογίζεται πως είναι η τιμή! Ελάχιστα αν αναλογιστείτε πως μιλάμε για Ferrari, πάρα πολλά αν υπολογίσουμε πως δεν είναι ούτε αληθινή, ούτε σε μέγεθος αυτοκινήτου. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε πάντως μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...