Ποιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι το πιο περιζήτητο στις ΗΠΑ;

Δεν προλαβαίνει να ανέβει αγγελία και… εξαφανίζεται. Αυτό το SUV, είναι το μοντέλο με την περισσότερη ζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες!

  • -
  • -

Η πώληση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου ίσως αποδειχθεί χρονοβόρα διαδικασία. Η εμπορικότητα του κάθε μοντέλου, αλλά και η τιμή που ζητά ο πωλητής, είναι δύο βασικοί παράγοντες. Όμως, στις ΗΠΑ, υπάρχει ένα μοντέλο που πωλείται… στον αυτόματο. Οι αγοραστές είναι πρόθυμοι να πάρουν ένα «από δεύτερο χέρι» για να γλιτώσουν τη μεγάλη αναμονή που έχουν τα καινούργια, ενώ εξοικονομούν και ένα ποσοστό χρημάτων.

Ηλεκτρικό SUV με μεγάλη αυτονομία

Το πιο περιζήτητο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στις ΗΠΑ είναι το Tesla Model Y. Η SUV εκδοχή του Model 3 εντυπωσιάζει με τις τεχνολογίες και την ευρυχωρία του, έχοντας ένα πολύ υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο που το καθιστά απίστευτα δημοφιλές. Κατέκτησε τον τίτλο για τον Ιούνιο του 2022 και σύμφωνα με τα στοιχεία της stockapps.com, χρειάζεται 24,9 ημέρες κατά μέσο όρο για να πουληθεί.

Το νούμερο είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό αν σκεφτούμε ότι ο μέσος όρος της αγοράς μεταχειρισμένων πωλείται 52,1 ημέρες αφού αναρτηθεί η αγγελία. Άρα, το Tesla Model Y χρειάζεται λιγότερο από το μισό χρόνο! Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, μέρος της εξήγησης βρίσκεται στους χρόνους αναμονής για τα νέα Model Y. Η ταχύτερη έκδοση Performance έχει εκτιμώμενη παράδοση τον Αύγουστο του 2023 και η «απλή» έκδοση Long Range, τον Ιανουάριο του 2023.

Δείτε ακόμη: Πόσο εύκολα κάναμε 400 χιλιόμετρα με το Tesla Model Y;

Ηλεκτρικά και υβριδικά στο Top 20

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι η κορυφαία 20άδα στην ταχύτητα πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αφορά αποκλειστικά υβριδικά και ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Είναι σαφές πλέον, ότι η αυτοκινητοβιομηχανία κάνει στροφή προς τον εξηλεκτρισμό και το αγοραστικό κοινό έχει αρχίσει ήδη να προτιμά το νέο, πιο φιλικό προς το περιβάλλον είδος αυτοκινήτων. Ωστόσο, μεγάλο ρόλο έχει παίξει η αύξηση της τιμής των καυσίμων. Ένα υβριδικό μοντέλο έχει πολύ μικρότερο κόστος χρήσης, ενώ για τα ηλεκτρικά, η τιμή του ρεύματος δεν συγκρίνεται καν με αυτές της βενζίνης ή του πετρελαίου.  

Η Tesla πάει «σφαίρα» στην αγορά μεταχειρισμένων 

Εκτός από το πολύ εμπορικό Model Y, η Tesla έχει και άλλα μοντέλα στη δεκάδα με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πωλούνται ταχύτερα. Τα Tesla Model 3 και Tesla Model X έχουν την πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα. Το πρώτο χρειάζεται 27,7 ημέρες κατά μέσο όρο και το δεύτερο, το οποίο είναι και το ακριβότερο αυτοκίνητο της φίρμας, θέλει 28 ημέρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...