Νέο FIAT 500: Το Ιταλικό ταμπεραμέντο συναντά την ηλεκτροκίνηση

Το δημοφιλές και πανέμορφο 500 της FIAT διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, φέρνοντας χρώμα, ζωντάνια και οικονομία στις καθημερινές μετακινήσεις.

  • -
  • -

Το 2022 συμπληρώθηκαν 65 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του εμβληματικού FIAT 500, ενός αυτοκινήτου που αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας για τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Σήμερα, η αναγνωρισιμότητα του μοντέλου έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που για το μπροστινό μέρος της νέας γενιάς του αγαπημένου city-car επιλέχθηκε το «500», αντί για το λογότυπο της εταιρείας!

Η έλευση του νέου 500 επανέφερε τη στιλάτη εμφάνιση, την ανεπτυγμένη πρακτικότητα και την ευχάριστη διάθεση, όπως έκαναν στο παρελθόν κάθε γενιά του μοντέλου. Το ηλεκτρικό FIAT 500 βασίζεται σε ένα ολοκαίνουριο πλαίσιο, ειδικά σχεδιασμένο για να φιλοξενεί με τον καλύτερο χωροταξικό τρόπο τις μπαταρίες και το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Η συστοιχία έχει χωρητικότητα 42 kWh εξασφαλίζοντας αυτονομία 320 χλμ. σε μεικτό κύκλο, ενώ μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 460 χλμ. σε αστικό περιβάλλον.

Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 118 ίππους και 220 Nm ροπή. Δύναμη αρκετή για ιδιαίτερα ζωντανές επιδόσεις εντός πόλης, και εύκολο ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο, όπου η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα. Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας επιτυγχάνεται σε 4 ώρες και 15 λεπτά σε Wallbox 11 kW, ενώ με ταχυφορτιστή 85 kW απαιτούνται μόλις 35 λεπτά για να φτάσει από το 0 στο 80%.

Το στιλ στην υπηρεσία της πρακτικότητας

Το ευφάνταστο, life-style σχήμα του νέου 500 «μιλάει» σε όλες τις ηλικίες, καθώς συνδυάζει με μοναδικό τρόπο φουτουριστικές λεπτομέρειες, προηγμένη τεχνολογία και μοναδική πρακτικότητα, διατηρώντας τις γραμμές του θρυλικού 500. Για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου διατίθεται σε τρεις παραλλαγές αμαξώματος, τρίθυρο hatchback, Cabrio και 3+1 με μία επιπλέον πόρτα στην πλευρά του συνοδηγού που ανοίγει με αντίθετη φορά. Η πανέξυπνη αυτή σχεδίαση, χωρίς να μεταβάλλει τις εξωτερικές διαστάσεις του λιλιπούτειου μοντέλου, προσφέρει ακόμα πιο εύκολη πρόσβαση στο πίσω κάθισμα, κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι έχουν μικρά παιδιά.

FIAT 500 3+1

Σήμα κατατεθέν του ηλεκτρικού 500 είναι τα φωτιστικά σώματα που σε αντίθεση με το στρογγυλό μοτίβο, υιοθετούν ξεχωριστούς δακτυλίους οι οποίοι χωρίζονται από το καπό δημιουργώντας μία εμφάνιση που συναρπάζει. Είναι βέβαιο ότι το Nέο 500 δεν θα περάσει από πουθενά απαρατήρητο. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποφασίσετε ποιο χρώμα σας ταιριάζει, επιλέγοντας ανάμεσα από 7 υπέροχες και παιχνιδιάρικες χρωματικές αποχρώσεις.

Οικεία εμφάνιση, πρωτόγνωρη τεχνολογία

Το πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό εισάγει το FIAT 500 στην ψηφιακή εποχή. Στο κέντρο του ταμπλό η καλαίσθητη οθόνη αφής με διαγώνιο 10,25 ιντσών διαθέτει σύγχρονα γραφικά και χρησιμοποιεί το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας UConnect 5 για εύκολη σύνδεση smartphones μέσω Apple CarPlay ή Android Auto, με ασύρματη λειτουργία και πλήρη συμβατότητα με δίκτυα 5G. Και πίσω από το τιμόνι, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με την οθόνη 7 ιντσών απεικονίζει πληθώρα πληροφοριών και ρυθμίσεων, ακόμα και τον χάρτη του συστήματος πλοήγησης.

FIAT 500 Interior

Το νέο 500 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας του που προσφέρει δυνατότητα Αυτόνομης Οδήγησης Επιπέδου 2, χάρη στο συνδυασμό των συστημάτων αυτόνομου φρεναρίσματος με ανίχνευση πεζών/ποδηλατιστών, το Lane Keep Assist και Lane centering, το Speed Intelligent Assist, το Urban Blind Spot κ.α. Παράλληλα, το Nέο 500 La Prima by Bocelli είναι το πρώτο αυτοκίνητο πόλης που εφοδιάζεται με την τεχνολογία “Virtual Venues” της JBL, δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη ακουστική εμπειρία. Το JBL Premium Audio mastered by Bocelli είναι ένα εξαιρετικά προηγμένο σύστημα ήχου απόδοσης 320 Watt, το οποίο ξεχωρίζει τόσο σε ποιότητα και ισχύ, όσο και σε ευκολία χρήσης.

Η νέα έκδοση RED διαθέτει την ολοκαίνουργια Healthy Cabin: μία σειρά από προϊόντα που προσφέρουν ασφαλέστερο περιβάλλον μετακίνησης,  το φίλτρο HEPA, το οποίο απομακρύνει έως και το 98% των αερομεταφερόμενων βακτηρίων ή το “Sanitizing Glove Box”, το οποίο μέσω μιας λυχνίας UV-C που βρίσκεται μέσα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού εξαλείφει τα βακτήρια από τις επιφάνειες προσωπικών αντικειμένων έως και 99%.

Άκρως ερωτεύσιμο

Το Nέο FIAT 500 δεν είναι μόνο ευρηματικά σχεδιασμένο, τεχνολογικά προηγμένο και απόλυτα ακαταμάχητο. Είναι άκρως οικονομικό στη χρήση, χάρη στα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, που δεν ξεπερνά τις 13,6 kWh/100 χλμ. Και εύκολο στην απόκτηση, χάρη στα προνόμια του νέου προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

FIAT 500

Με την κρατική επιδότηση και την τρέχουσα προωθητική ενέργεια η τιμή εκκίνησης του ηλεκτρικού FIAT 500 φτάνει τα 25.550 ευρώ. Ταυτόχρονα η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει εγγύηση της μπαταρίας για 8 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα, εξασφαλίζοντας ότι τίποτα δεν θα χαλάσει τη συμβίωση με το 500.

Μάθετε περισσότερα για το Νέο FIAT 500, διαλέξτε έκδοση και χρώμα, και επισκεφθείτε τον πλησιέστερο διανομέα FIAT για να το κάνετε δικό σας!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...