Nissan: Ηλεκτροκίνηση χωρίς περιορισμούς, από σήμερα

Τα πλήρως εξηλεκτρισμένα μοντέλα της Nissan, που ήδη διατίθενται ή αναμένονται άμεσα στην ελληνική αγορά, δείχνουν το δρόμο προς ένα βιώσιμο μέλλον.

  • -
  • -

Θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την βιώσιμη κινητικότητα, η Nissan εμπλουτίζει την γκάμα των μοντέλων της με προηγμένες τεχνολογικές λύσεις ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης, προκειμένου να προσφέρει περισσότερο ενθουσιασμό, άνεση και ελευθερία στην καθημερινή οδήγηση.

Με την εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας στο Juke, του ισχυρού συστήματος e-Power στα Qashqai και X-Trail, αλλά και με το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού Ariya, το 2022 σηματοδοτεί τη χρονιά όπου η Nissan θα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτροκίνησης που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά;

Τεχνολογία e-Power σε Qashqai και X-Trail

Αποτελώντας αποκλειστικότητα της Nissan και βασικό στοιχείο της στρατηγικής Intelligent Mobility, το σύστημα e-Power είναι μια μοναδική προσέγγιση στην ηλεκτροκίνηση, κάνοντας την καθημερινή οδήγηση ευχάριστη και αποδοτική. Αναπτύχθηκε εξ' ολοκλήρου από την Nissan, προσφέροντας τα οφέλη της ηλεκτρικής οδήγησης χωρίς καμία απολύτως ανάγκη φόρτισης από τον οδηγό. Το σύστημα e-Power αποτελείται από μια μπαταρία Li-Ion υψηλής απόδοσης, χωρητικότητας 1,85 kWh, έναν ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων (140 kW) και έναν τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων με turbo και απόδοση 156 ίππων. Ο θερμικός κινητήρας έχει μεταβλητή σχέση συμπίεσης από 8:1 έως 14:1, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, προκειμένου να παρέχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης καυσίμου και ισχύος.

Το σύστημα e-Power προσφέρει ταχύτατη απόκριση εξασφαλίζοντας μια συναρπαστική εμπειρία, σε όλες τις συνθήκες οδήγησης. Στα συμβατικά υβριδικά συστήματα, οι τροχοί κινούνται τόσο από τον ηλεκτροκινητήρα όσο και από τον βενζινοκινητήρα. Ωστόσο, στο πρωτοποριακό σύστημα e-Power, ο βενζινοκινητήρας δεν είναι συνδεδεμένος με τους τροχούς, αλλά χρησιμοποιείται μόνο για να φορτίζει την μπαταρία. Σε αντίθεση με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα, η άμεση παραγωγή ρεύματος από τον βενζινοκινητήρα, κάνει περιττή την ύπαρξη κάποιας μεγάλης μπαταρίας.

Χάρη στις ευέλικτες μεθόδους ελέγχου του ηλεκτρικού μοτέρ και βελτιστοποίησης της διαχείρισης ενέργειας που ανέπτυξε η Nissan, το e-Power χρησιμοποιεί πολύ μικρότερη μπαταρία από ένα Leaf, για παράδειγμα, προσφέροντας την ίδια οδηγική εμπειρία με ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα χωρίς την ανάγκη φόρτισης σε πρίζα, και με τη μέση κατανάλωση να περιορίζεται στα 5,3 lt/100 km.

Υβριδική τόνωση για το Juke

Το νέο Juke Hybrid αποτελεί τη νέα προσθήκη στην γκάμα κινητήρων συνόλων του crossover με την έντονη προσωπικότητα. Το υβριδικό σύστημα του Juke αποτελείται από έναν ολοκαίνουριο ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων και απόδοσης 94 ίππων, που έχει εξελιχθεί ειδικά για την χρήση σε υβριδικό σύστημα, έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 49 ίππων (36 kW), ένα σύστημα μίζας-γεννήτριας 15 kW, μια υγρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 1,2 kWh και ένα καινοτόμο αυτόματο κιβώτιο Multi-Mode που διαθέτει δύο σχέσεις για τον ηλεκτροκινητήρα και τέσσερις για τον βενζινοκινητήρα.

Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τα 145 PS, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην όσο το δυνατό περισσότερη κίνηση με ηλεκτρική ενέργεια. Έτσι, το Juke Hybrid συνδυάζει επιδόσεις, οδηγική απόλαυση και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, αποτελώντας μία ολοκληρωμένη ηλεκτροκίνητη εμπειρία οδήγησης. Ταυτόχρονα, το πρωτοποριακό σύστημα e-Pedal Step της Nissan επιτρέπει στον οδηγό να οδηγεί το Juke Hybrid χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ γκαζιού. Όταν ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το πεντάλ, το Juke Hybrid επιβραδύνει αυτόματα σε ταχύτητα που φτάνει έως και τα 5 χλμ/ώρα βελτιώνοντας την άνεση και την ευκολία στην καθημερινή κίνηση.

Ariya: Το νέο ηλεκτρικό coupe crossover

Το νέο Ariya είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό coupe-crossover της Nissan και η ναυαρχίδα της στην ηλεκτροκίνηση. Παράλληλα, είναι και το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί την ολοκαίνουρια αρθρωτή πλατφόρμα CMF-EV που αναπτύχθηκε από την Nissan ειδικά για τη νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων της, και εξασφαλίζει εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό και εντυπωσιακά δυναμικά χαρακτηριστικά. Η βασική έκδοση του Ariya εξοπλίζεται με μπαταρία χωρητικότητας 65 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα 217 ίππων που κινεί τους πίσω τροχούς. Με τη μπαταρία των 87 kWh η απόδοση ανεβαίνει στους 242 ίππους στις δικίνητες εκδόσεις και 306 ίππους στις τετρακίνητες εκδόσεις με την αυτονομία να φτάνει μέχρι και τα 500 χιλιόμετρα (στην έκδοση 87 kWh 2WD).

Τετρακίνηση επόμενης γενιάς e-4ORCE

Η Nissan ανεβάζει τον πήχη των επιδόσεων στα ηλεκτρικά οχήματα, χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα τετρακίνησης που ονομάζεται e-4ORCE και εξοπλίζει το νέο Ariya και το νέο X-Trail e-Power. Η τεχνολογία παρέχει ακαριαία ροπή και στους τέσσερις τροχούς, προσφέροντας ισορροπημένη, προβλέψιμη ισχύ και εξαιρετικό χειρισμό, αντίστοιχο με σπορ αυτοκίνητα. Η προηγμένη αυτή τετρακίνηση γεννήθηκε από τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την ανάπτυξη του συστήματος “ATTESA E-TS” του Nissan GT-R και του ευφυούς συστήματος 4X4 του Nissan Patrol.

Η κατανομή της ισχύος σε όλους τους τροχούς του e-4ORCE είναι από προεπιλογή σε ποσοστό 50/50, έχοντας δυνατότητα να μεταφέρει έως και το 100% της ισχύος, είτε στους μπροστινούς είτε στους πίσω τροχούς και σε συνδυασμό μεταξύ τους, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν. Οι μηχανικοί της Nissan ανέπτυξαν την τεχνολογία e-4ORCE, ειδικά για τη διαχείριση της απόδοσης ισχύος και πέδησης των ηλεκτρικών οχημάτων, προκειμένου να είναι άμεση, σταθερή και ομαλή.

Συνεχής εξέλιξη στο Leaf

Το Leaf, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής στον κόσμο, έχει ήδη κατασκευαστεί και πουληθεί σε περισσότερες από 580.000 μονάδες που έχουν διανύσει πάνω από 9 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μηδενικών εκπομπών ρύπων από το 2010 έως σήμερα. Η Nissan χρησιμοποιεί τις γνώσεις και την εμπειρία που έχει συσσωρεύσει για να αναπτύξει περαιτέρω την τεχνολογία στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης προκειμένου να κάνει τα EV ακόμα πιο προσιτά. Το ανανεωμένο Leaf είναι εξαιρετικά άνετο και πρακτικό με αυτονομία που φτάνει τα 389 χιλιόμετρα στην έκδοση με την μπαταρία των 40 kWh και μέχρι τα 528 χιλιόμετρα στην έκδοση Leaf e+ με την μπαταρία των 62 kWh.

Επαγγελματικό Townstar

Το ολοκαίνουργιο Townstar αποτελεί την τελευταία και άκρως προηγμένη υλοποίηση της Nissan στα αμιγώς ηλεκτρικά ελαφριά επαγγελματικά (LCV) και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να καλύπτει απόλυτα τις καθημερινές ανάγκες του επαγγελματία. Διαθέτει ένα αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που παρέχει αυτονομία 300 χιλιομέτρων στον συνδυαστικό κύκλο WLTP, καθώς και μια σουίτα 20 και πλέον τεχνολογικών στοιχείων που κάνουν τις μεταφορές πιο φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά και πιο άνετες και ασφαλείς για τον οδηγό.

Με την ευρεία γκάμα τεχνολογιών που εξελίσσει παράλληλα, η Nissan προσφέρει λύσεις ηλεκτροκίνησης για όλους, είτε έχουν δυνατότητα εξωτερικής φόρτισης είτε όχι. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε εσείς, βρείτε το επόμενό σας αυτοκίνητο στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων της Nissan και στο www.nissan.gr και ζήστε την ηλεκτροκίνηση χωρίς περιορισμούς, από σήμερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...