Diesel μικρομεσαίο με 130 ίππους, κατανάλωση 4,5 lt/100km, μηδενικά Τέλη και τιμή 21.000 € - Ποιο είναι;

Με compact διαστάσεις αλλά και χώρους για όλη την οικογένεια, προσφέρει επιδόσεις και οικονομία σε τιμή κόστους.

  • -
  • -

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε για ένα οικογενειακό μοντέλο με αποδοτικό μοτέρ πετρελαίου 130 ίππων να πωλείται καινούργιο για 21.000 ευρώ; Πιθανότατα όχι πρόσφατα! Κι όμως το μοντέλο που έχουμε επιλέξει σήμερα προσφέρετε σε αυτήν ακριβώς την τιμή, βάζοντας τα γυαλιά ακόμη και σε αυτοκίνητα μικρότερης κατηγορίας τα οποία σε αντίστοιχο φάσμα τιμής αποδίδουν 100-120 ίππους.

Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά. Αρχικά να πούμε πως έχουμε να κάνουμε με ένα μικρομεσαίο που ανήκει στο C-segment. Αυτό μεταφράζεται σε compact διαστάσεις, με το μήκος να μην ξεπερνά τα 4,4 μέτρα, ενώ στο εσωτερικό έχουμε ένα χώρο αποσκευών που αγγίζει τα 440 lt. Παράλληλα, το ισχυρό diesel κινητήριο σύνολο των 1.600 κυβικών αποδίδει 130 ίππους και 320 Nm ροπής. Κάπως έτσι έχουμε επιδόσεις της τάξης των 9,8 sec για το σπριντ έως τα πρώτα 100 km/h από στάση και 208 km/h τελικής ταχύτητας. Εξαιρετικά νούμερα για την κατηγορία.

Το αξιοσημείωτο όμως είναι πως ταυτόχρονα η μέση κατανάλωση σε κύκλο WLTP σύμφωνα με τον κατασκευαστή βρίσκεται στα 4,5 lt/100km, ενώ χάρη στα μόλις 119 gr/km εκπομπών CO2, το μοντέλο απαλλάσσεται και από το άγχος των Τελών Κυκλοφορίας.

Η τιμή για όλα αυτά; 21.000 ευρώ! Ποιο είναι το αυτοκίνητο; Μα φυσικά το Fiat Tipo στην βασική έκδοση με το μοτέρ πετρελαίου των 1.600 κυβικών. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για την συγκεκριμένη έκδοση, ενώ κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για όλη την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου.

 tipo

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...