Mercedes-Benz EQ: Η ηλεκτροκίνηση συναρπάζει

Μια νέα γενιά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που φέρουν ως έμβλημα το διασημότερο αστέρι του κόσμου και υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία που μόνο η Mercedes μπορεί να προσφέρει. Η οικογένεια EQ και ο θαυμαστός ηλεκτρικός κόσμος είναι ήδη εδώ.

  • -
  • -

Από την πρακτική EQA, έως την απίστευτα ευρύχωρη ΕQB, την εντυπωσιακή EQC, τη φουτουριστική EQE, τη φανταχτερή EQS και το premium van EQV, η σειρά EQ της Mercedes-Benz δείχνει το παρόν και αναδεικνύει το αύριο της ηλεκτροκίνησης. Στο μέλλον θα ακολουθήσουν κι άλλα, με τη φημισμένη γερμανική φίρμα να στοχεύει σε κάτι συναρπαστικό. Να πετύχει τη ρεαλιστική αυτονομία των 1.000 km με μια φόρτιση. Όπως αποδεικνύει με την πρωτότυπη Vision EQXX το στοίχημα έχει ήδη κερδηθεί.

mercedes eq

Η ηλεκτρική οικογένεια EQ συναρπάζει, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να γνωρίσει έναν καινούριο κόσμο, όπου τα πάντα κινούνται αθόρυβα, με υποδειγματικά επίπεδα ασφάλειας και πολυτέλειας. Μια πρωτοποριακή αίσθηση οδήγησης, που μπορεί να ζήσει κάθε ένας, είτε πίσω από το τιμόνι ενός SUV, είτε ενός sedan, ακόμη και Van.

Το κατάλληλό EQ για τον οδηγό

Όπως ακριβώς έπραξε πριν από 130 χρόνια, έτσι και τώρα, στην εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας, η Mercedes πρωτοπορεί. Βρισκόμενη πάντοτε ένα βήμα εμπρός, χωρίς να συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την τελειότητα, διαθέτει στην γκάμα της μια σειρά ηλεκτρικών μοντέλων που έχουν κατασκευαστεί για κάθε οδηγό.

Η EQA είναι αυτή που αποκάλυψε πρώτη το ηλεκτροκίνητο lifestyle της Mercedes. Συμπαγής, όμορφα σχεδιασμένη, με μοντέρνες λεπτομέρειες κι έναν εσωτερικό κόσμο που ηλεκτρίζει από την πρώτη ματιά, αναδεικνύει τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα των compact SUV και δεν επιτρέπει καμία επιθυμία να παραμείνει ανεκπλήρωτη.

mercedes eq

Οι λαμπερές οθόνες και ο κρυστάλλινος ήχος δημιουργούν έναν μαγικό κόσμο, ενώ τα έξυπνα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης σκέφτονται, παρακολουθούν την κυκλοφορία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να προειδοποιούν τον οδηγό για κινδύνους.

Τα 429 km αυτονομίας φροντίζουν ώστε οι καθημερινές μετακινήσεις να πραγματοποιούνται χωρίς το άγχος της φόρτισης, ενώ χάρη στο πανίσχυρο Mercedes-Benz Wallbox Home με εναλλασσόμενο ρεύμα, το σπίτι σας μετατρέπεται σε σταθμό φόρτισης. Η EQA φορτίζεται με ισχύ έως 11 kW (τριφασικό), δηλαδή, πολύ πιο γρήγορα από ό,τι σε μια οικιακή πρίζα.

Η EQB από την άλλη, προβάλλει ένα πιο μπρουτάλ ύφος. Το τετραγωνισμένο αμάξωμα παραπέμπει στα παραδοσιακά 4Χ4, με το μήκος των 4,68 m και το πλάτος των 1,83 m, να δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε το αμάξωμα να παραμείνει όσο compact απαιτείται για να κινείται με άνεση στα στενά όρια της πόλης και συνάμα να μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 άτομα στο εσωτερικό. Μάλιστα, τα δύο τελευταία καθίσματα αποθηκεύονται στο πάτωμα, αποκαλύπτοντας ένα ευρύχωρο πορτμπαγκάζ 465 lt.

mercedes eq

Οι δύο οθόνες 10,25 ιντσών μεταμορφώνουν την εμπειρία συνδεσιμότητας και σε προκαλούν να ανακαλύψεις τον ευφυή κόσμο ελέγχου της EQB και τις εφαρμογές που ενσωματώνει, θαρρείς και έχεις στα χέρια σου ένα smartphone.

Εκπέμποντας μια συναρπαστική καθαρότητα και νεωτερικότητα, η EQC ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο τη νέα φιλοσοφία πολυτέλειας. Ένα SUV που δημιουργεί έντονα συναισθήματα, χαρίζει στιγμές απόλαυσης και μπορεί να μετατραπεί από τη μια στιγμή στην άλλη από ένα ήρεμο SUV σε ένα σπορ αυτοκίνητο, παράγοντας την εκπληκτική ισχύ των 300 kW (408 hp).

Οι αμέτρητες τεχνολογίες που ενσωματώνει έχουν εξελιχθεί τόσο για να κινούν με ασφάλεια τους επιβάτες στον προορισμό τους, όσο και να ξεκουράζουν τον οδηγό. Εκτός από τη σύγχρονη εποχή, η EQC συμβολίζει και τον υπεύθυνο τρόπο ζωής. 100 εξαρτήματά της είναι κατασκευασμένα από ανανεώσιμες πρώτες ύλες, όπως ανακυκλωμένο πλαστικό, κενάφ, μαλλί, βαμβάκι, χαρτί και φυσικό καουτσούκ. Άλλωστε, κάθε στοιχείο μετράει.

Σε άλλο επίπεδο

Αν τα παραπάνω μοντέλα συνθέτουν το απαύγασμα της τέχνης της Mercedes, οι EQE και EQS αποτελούν πρελούδιο της φωτεινότερης ακτινοβολίας του γερμανικού αστεριού. Δύο απίστευτα αυτοκίνητα που συνδυάζουν την πρωτοποριακή μηχανολογία με την υψηλή κομψότητα.

mercedes eq

Δύο ηλεκτρικά τετράτροχα που δεν καλύπτουν απλά τις απαιτήσεις του οδηγού, αλλά τον οδηγούν σε νέες εμπειρίες διεγείροντας τις αισθήσεις του. Από τα ηλεκτρικά καθίσματα με τις λειτουργίες μασάζ, έως το σύστημα κλιματισμού που καθαρίζει το 99,65% των μικροσωματιδίων στην καμπίνα και το μίγμα υλικών για τον αρωματισμού του χώρου, η EQE και EQS προσφέρουν ένα αίσθημα ευεξίας στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Η εμπνευσμένη σιλουέτα τους, οι ρέουσες γραμμές και οι μεγάλο τροχοί 21 και 22 ιντσών, ενθουσιάζουν τεχνολογικά και συναισθηματικά. Ειδικά στην περίπτωση της Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+ με την απίστευτη ισχύ των 761 hp και τη ροπή των 1.020 Nm, κάθε όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Αυτό το αυτοκίνητο έχει μια ακαταμάχητη γοητεία κι επιδόσεις που συγκρίνονται με τα ισχυρότερα supercar.

mercedes eq

Οι αυτόματες πόρτες που ανοίγουν με ένα απλό άγγιγμα, η αξεπέραστη ευρυχωρία, η αξιοθαύμαστη οθόνη MBUX Hyperscreen που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό οργάνων με το φίνο κρύσταλλο και θυμίζει περισσότερο τηλεόραση, η επαυξημένη πραγματικότητα, ο ψηφιακός βοηθός και οι αμέτρητες τεχνολογίες άνεσης και υποβοήθησης, δίνουν το στίγμα της ηλεκτρικής τετρακίνητης επανάστασης.

Ασύγκριτη ασφάλεια

Όλα τα μοντέλα της οικογένειας EQ της Mercedes παρέχουν τα μέγιστα επίπεδα ασφάλειας. Εφοδιάζονται με τα πιο προηγμένα συστήματα και έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τα αυστηρότερα κριτήρια. Τα αποτελέσματα των δοκιμών του Euro NCAP και τα ρεκόρ βαθμολογίας σε κάθε κατηγορία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Υποδειγματικά επίπεδα παρέχει και η EQV, το ηλεκτρικό van 8 θέσεων με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό στο cockpit, το ηχοσύστημα Surround Burmester, το αυτόματο σύστημα κλιματισμού THERMOTRONIC, την προνοητική προστασία σε κρίσιμες οδηγικές καταστάσεις και τη δύναμη των 204 HP.

Γνώρισε μια Mercedes EQ

Η Mercedes-Benz επαναπροσδιορίζει την σχεδίαση, την άνεση, την τεχνολογία, την κίνηση και την πολυτέλεια. Ακόμη και μέσα από το smartphone, ο οδηγός, με μια απλή εντολή, μπορεί να σταθμεύσει τέλεια την καινούρια EQE του για παράδειγμα. Οι συνεπιβάτες μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τις ανέσεις επιπέδου first class, να ζήσουν τη μαγεία του High-End MBUX και τη μοναδική ηρεμία του συναρπαστικού σαλονιού. 

Ο δρόμος προς τη δική σου ηλεκτρική Mercedes-Benz άνοιξε. Έφτασε η ώρα να τον γνωρίσεις. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...