Η Γερμανία πάει κόντρα στην Ε.Ε. - Δεν καταργεί βενζίνη και diesel

Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είναι αντίθετος στην κατάργηση της πώλησης των αυτοκινήτων με θερμικό κινητήρα από το 2035.

  • -
  • -

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να καταργήσει την πώληση νέων μοντέλων με θερμικό κινητήρα στην ευρωπαϊκή αγορά από το 2035 και έπειτα. Ο Υπουργός Οικονομικώς της Γερμανίας, κ. Christian Lindner, υποστήριξε με δηλώσεις του ότι είναι λάθος ο αφανισμός των κινητήρων εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη, ενώ δεν έκρυψε ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να συμφωνήσει με την κατάργηση πώλησης τους.
Δείτε ακόμη: Τι άποψη έχουν οι Έλληνες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; 

Στις Βρυξέλλες έχουν συμφωνήσει για νέες νόρμες, οι οποίες ουσιαστικά καθιστούν αδύνατη την πώληση αυτοκινήτων πετρελαίου ή βενζίνης από το 2035 και έπειτα. Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες από την πλευρά τους, πιέζουν την κυβέρνηση αναφέροντας πως η επιτάχυνση του πλάνου εξηλεκτρισμού της γκάμας τους, θα έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια εκατοντάδων ή και χιλιάδων θέσεων εργασίας. Αντιδράσεις υπάρχουν γενικότερα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δηλώσεις του CEO της Stellantis, Carlos Tavares, που κατέκρινε την ταχύτητα με την οποία προσπαθούν να εξωθήσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Βέβαια, υπάρχουν και οι εταιρείες που έχουν δεχθεί με θετική διάθεση την κίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Volkswagen, Ralf Brandstatter, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι σημερινές επιλογές των καταναλωτών στην ευρωπαϊκή αγορά αποδεικνύουν ότι η αλλαγή στην ηλεκτροκίνηση είναι αναπόφευκτη.» Παράλληλα, η Mercedes-Benz δεν έχει κρύψει πως θα μπορούσε να αποτελέσει αποκλειστικά ηλεκτρική μάρκα από το 2030 και έπειτα, αρκεί να το επιτρέπει η ευρωπαϊκή αγορά και το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...